Lyžiarske stredisko kvôli silnému žiareniu zrušilo signál pre mobily

NETKY.SK • 1 November 2013, 08:03 • 2 min
Lyžiarske stredisko kvôli silnému žiareniu zrušilo signál pre mobily

MOSKVA - Obľúbené lyžiarske stredisko na západe Ukrajiny v meste Jaremče zrušilo mobilný telefónny signál kvôli sťažnosti obyvateľov na svoje zhoršujúce sa zdravie z dôvodu nebezpečného vyžarovania z telekomunikačných antén, umiestnených na okolitých kopcoch. Informovali o tom ukrajinské médiá.

slovakia

left justify in out

Jaremče, mesto s približne 10.000 obyvateľmi v Ivanofrankivskej oblasti, zrušilo zmluvy s dvoma najväčšími operátormi mobilných telekomunikačných sietí, Kyivstar a MTS Ukraine. Výsledkom toho je, že spoločnosti zastavia prevádzku dvoch bezdrôtových telekomunikačných staníc v oblasti.

Poslanci mestského zastupiteľstva podľa spravodajského servera LB.ua odobrili, aby spoločnosti zastavili prevádzku dvoch antén umiestnených neďaleko nemocnice v Jaremče. Kritika sa na poslancov zniesla zo strany prevádzkovateľov hotelov v lyžiarskom stredisku, ktorí tvrdia, že to môže turistov odradiť od návštevy hôr počas lyžiarskej sezóny, ktorá sa začína už o niekoľko týždňov.

Rozhodnutie predstavitelia mesta prijali, a to aj napriek tomu, že inšpekcia zdravotníckych úradov po preverovaniach na mieste nezistila, že by zariadenia negatívne vplývali na zdravie obyvateľstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona