Lyžiarske stredisko Donovaly získalo prestížny certifikát kvality

NETKY.SK • 4 November 2016, 14:42 • 2 min
Lyžiarske stredisko Donovaly získalo prestížny certifikát kvality

DONOVALY – Slovenský systém kvality služieb v cestovnom ruchu má prvé certifikované subjekty a v októbri spomedzi troch spoločností získalo certifikát v jeho I. stupni aj lyžiarske stredisko Park Snow Donovaly. Na rozdiel od ISO noriem je národný systém kvality služieb v cestovnom ruchu orientovaný práve na podniky poskytujúce služby turistom, návštevníkom regiónov na dlhšie či kratšie obdobie.

slovakia

left justify in out

"Nakoľko jedna z kategórií prevádzok, ktoré sa mohli o certifikát uchádzať, sú aj lyžiarske strediská, radi sme túto možnosť využili," uviedol dnes pre TASR marketingový manažér lyžiarskeho strediska Miroslav Dobrota.

 

"Teší nás, že úsilie neustále prinášať zákazníkom kvalitné služby bolo zavŕšené získaním tohto certifikátu v rámci Slovenského systému kvality služieb v cestovnom ruchu. Jeho získaním nechceme takpovediac zaspať na vavrínoch. Určite to nie je záruka získania nových návštevníkov, je to však naša vizitka, súčasť značky a imidžu, ktorý si na trhu budujeme," zdôraznil Dobrota.

 

Spoločnosť Goimpex Bratislava, ktorá prevádzkuje donovalské stredisko, sa kvalitou, vrátane kvality poskytovaných služieb, začala zaoberať už v roku 2009, keď ako prvé slovenské lyžiarske stredisko začalo pracovať na zavádzaní systémov kvality ISO. Na Donovaloch tento proces úspešne ukončili v decembri 2010, keď boli spoločnosťou QSCert certifikovaní v systémoch kvality ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001.

 

"Slovenský systém kvality služieb v cestovnom ruchu je inovatívny a dobrovoľný nástroj určený organizáciám pôsobiacim v turizme, ktorý je schopný systematicky pomáhať pri zvyšovaní kvality služieb, získavaní odborných znalostí a zvyšovaní ich konkurencieschopnosti. Vychádza z jednoduchých zásad riadenia kvality, ktorých základom je poznanie potrieb zákazníka a neustále zlepšovanie kvality poskytovaných služieb. Celý systém bol vytvorený na základe licencie osvedčeného nemeckého systému ServiceQualität Deutschland, ktorý prevzali viaceré krajiny a stal sa východiskom i pre Slovenský systém kvality služieb v cestovnom ruchu," dodal Dobrota.

 

Podľa novovytvorených štandardov kvality zatiaľ možno získať certifikát v oblastiach ubytovanie, gastronómia, zimné lyžiarske strediská, akvaparky a kúpaliská, sprievodcovské služby a turistické informačné centrá.

 

Od 1. júla tohto roka je spustená webová stránka www.systemkvalitycr.sk, kde sú sprístupnené všetky potrebné informácie pre záujemcov o certifikáciu a rovnako aj zoznam subjektov, ktoré certifikát kvality už získali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies