Lyžiarske strediská v Tatrách sa pripravujú na zimnú sezónu

NETKY.SK • 28 Október 2016, 09:09 • 2 min
Lyžiarske strediská v Tatrách sa pripravujú na zimnú sezónu

POPRAD – Lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách sa postupne pripravujú na zimnú sezónu. V Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese začnú zrejme v polovici novembra so zasnežovaním zjazdoviek, všetko však bude závisieť od klimatických podmienok.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne prevádzkovateľa tatranských stredísk Zuzany Fabianovej, Tatranci veria, že tohtoročná zima bude bohatá aj na prírodný sneh. Zimnú sezónu odštartuje vo Vysokých Tatrách 25. novembra otvorenie najnavštevovanejšej tatranskej atrakcie - Tatranského ľadového dómu na Hrebienku, ktorý začnú budovať už budúci týždeň. Na návštevníkov slovenských veľhôr bude počas sezóny čakať aj mnoho noviniek.

 

Návštevníci a lyžiari si okrem známych podujatí, ako sú napríklad neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master, Snežné psy, Snehuliaci na Skalnatom plese a iných, budú môcť vychutnať aj Fresh Track, teda skorú rannú lyžovačku na čerstvo upravených zjazdovkách. Tú ponúknu okrem Tatranskej Lomnice už aj svahy Soliska. V žiarskych strediskách na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici pribudnú nové detské vleky na časti zjazdovky Interski a tiež na zjazdovke Buková hora. „Malí lyžiari si v oboch strediskách vyskúšajú prvé oblúčiky na nových tematizovaných slalomových tratiach. Zábavu po lyžovačke ponúkne aj tento rok týždenný aprés-ski program,“ uviedla Fabianová. Počas decembra si v Tatranskej Lomnici pripomenú 75. výročie od spustenia druhého úseku visutej lanovej dráhy zo Skalnatého plesa na Lomnický štít, pripravené budú v tejto súvislosti zaujímavé aktivity.

 

Bezpečnosť a poriadok na zjazdovkách bude v Tatranskej Lomnici v rukách pracovníkov skipatroly. „Tá rieši problémy na zjazdovkách vrátane kontroly bezpečnostných prvkov na lyžiarskych tratiach, označuje FUN zónu, pripravuje stavbu slalomovej trate AUDI arény, okrem toho poskytuje súčinnosť Horskej záchrannej služby pri úrazoch, rovnako aj uzatvára zjazdovky,“ vysvetlila Fabianová. Zmeny v strediskách Štrbské Pleso a Tatranská Lomnica čakajú počas zimnej sezóny aj skialpinistov. Nové informačné tabule s bezpečnostnými pokynmi im podľa Fabianovej spresnia možnosti pohybu a zdržiavania sa na zjazdovkách.

 

Fabianová upozornila aj na zmenu prevádzky lanoviek v horských strediskách od začiatku novembra, a to pre pravidelnú jesennú technickú údržbu. "Horské strediská v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci a na Štrbskom Plese odporúčajú návštevníkom preveriť si informácie o prevádzke lanoviek na internetovej stránke www.vt.sk ," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies