Lyžiarske strediská na Liptove pripravili na zimu viacero noviniek

NETKY.SK • 21 Október 2015, 10:50 • 2 min
Lyžiarske strediská na Liptove pripravili na zimu viacero noviniek

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Príprava liptovských lyžiarskych stredísk na zimnú sezónu je v plnom prúde. V tomto roku sa návštevníci môžu tešiť na nové zjazdovky, výhodnejšie dopravné spojenia či atraktívne podujatia.

slovakia

left justify in out

Jedným z dôvodov je Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní, ktorý sa po vyše troch desaťročiach vracia pod Chopok. Na lyžiarov čakajú kilometre nových tratí na severnej i južnej strane Chopku, vrátane snehových zábran a nového zasnežovania. "Umožní nám to otvárať oveľa skôr ako v minulosti. Nové zjazdovky Májová Priehyba-Jasná a Jelení Grúň ocenia menej zdatní lyžiari. Náročnejších zas poteší, že na druhom najvyššom kopci Nízkych Tatier vznikne najdlhšia 6800 m dlhá zjazdovka,“ avizuje marketingová riaditeľka Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová a dodala, že na výrazné zmeny sa môžu tešiť aj fanúšikovia areálu zábavy.

 

Novinka na Malinôm Brde poteší všetkých súťaženiachtivých lyžiarov, už túto zimu si môžu merať svoje výkony. „Každý návštevník nášho strediska si bude môcť kontrolovať počet prelyžovaných kilometrov počas platnosti skipasu. Túto službu môžeme poskytovať vďaka turniketovému systému SKIDATA a vzájomnému prepojeniu systémov vo všetkých strediskách,“ informuje marketingový manažér strediska Tomáš Gazdarica. Návštevníci tieto údaje podľa neho zistia prostredníctvom webovej stránky www.skiline.cc, ktorá je dostupná v niekoľkých jazykoch vrátane češtiny.

 

Držitelia Liptov Region Card môžu opäť bezplatne využívať služby SKI & AQUA Busu, ktorý spája najväčšie turistické lákadlá celého regiónu. Navyše získajú zľavy na 60 atrakcií a s použitím programu GoPass už nebudú musieť stáť v rade pri pokladni, ale môžu ísť priamo na svah či do akvaparkov.

 

Liptáci vkročia do novej zimnej sezóny aj s aktualizovanou mobilnou aplikáciou LIPTOV, ktorá používateľom podstatne uľahčí orientáciu v regióne. „Návštevníci sa prostredníctvom nej dozvedia nielen aktuálne informácie o stave prevádzky lanoviek, o zľavách na skipasy a vstupy do akvaparkov, ale aj o otváracích hodinách jednotlivých atrakcií. Zároveň si môžu preveriť stav bežeckých tratí, freerideových trás, stiahnuť grafikon skibusu a zistiť viac o podujatiach, reštauráciách, obchodoch a službách,“ vysvetľuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 

Zimnú sezónu 2015/16 oficiálne otvoria tradičným stretnutím Liptákov a Horehroncov na Chopku už 4. decembra. Zároveň tým odštartujú sériu atraktívnych podujatí s prominentnými hosťami. Medzi nimi vyčnievajú preteky Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý zavíta do Jasnej 4.-6. marca 2016.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies