Lyžiarske podmienky sú opäť stabilné, niekde veľmi dobré

NETKY.SK • 18 Január 2014, 09:47 • 2 min
Lyžiarske podmienky sú opäť stabilné, niekde veľmi dobré

BRATISLAVA - Lyžiarske podmienky v niektorých strediskách sú aj napriek hlásenému otepleniu stabilné, prevažne dobré a niekde až veľmi dobré.

slovakia

left justify in out

Priaznivci zimných športov tak môžu aj počas tohto víkendu za lyžovaním vyraziť do minimálne 45 lyžiarskych stredísk, agentúru SITA o tom informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour. Podmienky na lyžovanie sa v porovnaní so situáciou z minulého týždňa podľa jej slov zlepšili. Na upravených zjazdovkách sa nachádza 20 až 40 centimetrov snehu. "Vzhľadom na klimatické podmienky, ktoré od zahájenia tejto lyžiarskej sezóny pretrvávajú, je stále potrebné počítať vo väčšine stredísk s čiastočnou prevádzkou," poznamenala.

Veľmi dobré lyžiarske podmienky sú v nízkotatranských areáloch Tále, Donovaly a Závažná Poruba – Opalisko, ale aj inde na strednom Slovensku, a to v strediskách Králiky, Krahule aj Martinské hole. Vo Vysokých Tatrách sú pre lyžiarov veľmi dobré podmienky v strediskách Roháče – Spálená, Ski Bachledova, Štrbské Pleso, Lopušná dolina – Ski Chem alebo Tatranská Lomnica, veľmi dobre sa lyžuje tiež na východe krajiny v strediskách Litmanová a Levočská dolina. Smerom na východ sú v prevádzke aj Plejsy, Drienica, Mlynky a Vernár – Studničky – lyžiarske podmienky sú vo všetkých dobré, rovnako ako v Salamandra rezorte alebo vo Vrátnej, kde sa lyžuje v lokalite Paseky. Snehovú vrstvu tvorí najmä technický sneh, ktorý je zmrznutý alebo firnový. 

Teploty sa o 7:00 pohybovali v rozmedzí od mínus dvoch stupňov Celzia do nuly, počasie na horách má byť doobeda polojasné, poobede oblačné. Na Mlynkách v lokalite Gugel sa dnes koná akcia „Hradné slávnosti“ s celodenným programom plným zaujímavostí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies