Lyžiarska sezóna na Chopku začala, na južnej strane bude viacero podujatí

NETKY.SK • 1 December 2018, 13:01 • 2 min
Lyžiarska sezóna na Chopku začala, na južnej strane bude viacero podujatí

CHOPOK/BYSTRÁ - Slovenská a česká hymna v podaní Horehronských chlopov a detského speváckeho zboru Domino pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa otvorila v piatok 30. novembra novú lyžiarsku sezónu na Chopku, v nízkotatranskom stredisku Jasná.

slovakia

left justify in out

Stredisko otvorilo zimnú sezónu ako prvé na Slovensku. Tohtoročná zima bude na jeho svahoch dejiskom viacerých medzinárodných podujatí.

 

„Aj napriek nie príliš priaznivému počasiu sa podarilo zasnežiť a upraviť časť zjazdoviek a od 1. decembra môžu prví lyžiari a snowboardisti odštartovať sezónu. Intenzívne naďalej zasnežujeme a na budúci víkend predpokladáme otvoriť aj ďalšie zjazdovky ako Turistická na severe a na juhu cez Predné Dereše, Kosodrevinu do Krupovej,“ uviedol riaditeľ strediska Jasná Nízke Tatry Matej Hulej.

 

V obci Bystrá na južnej strane Chopku návštevníkov čaká nové informačno-turistické centrum TIC Horehronie v typickej drevenici, plnej regionálnych produktov, remeselných výrobkov, netradičných suvenírov či mliečnych produktov z Horehronia.

 

"Počas celého decembra si v TIC Horehronie v Bystrej budú môcť návštevníci otvoriť ručne robený adventný kalendár, v ktorom ich čaká každý deň nové prekvapenie. Pri nákupe nad 20 eur získajú originálny vianočný darček z Horehronia,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

 

V sobotu 22. decembra sa uskutoční oslava druhých narodenín najmladšej lanovky v Krupovej s netradičnou tortou a bubnovou šou na snehu. Sezóna 2019 bude jubilejná aj pre najstaršiu lanovku Von Roll na južnej strane Chopku. V múzeu priamo na svahu v časti Kosodrevina oslávi totiž 70 rokov od vzniku.

 

V areáli lyžiarskeho strediska Ski Centrum Mýto v stredu 26. decembra čaká návštevníkov Štefanská zábava alebo Krojovka na snehu a nový amfiteáter v Bystrej otvorí svoje brány v piatok 28. decembra pre prvé Horehronské remeselné trhy, kde budú pripravené regionálne pulty a bohatý program.

 

Nasledujúcu sobotu 29. decembra bude horúco v areáli lyžiarskeho strediska Ski Resort Tále.

 

Happy Ski Day prinesie zábavu pre malých i veľkých. Chýbať nebude ľudová hudba, animátori, súťaže, detské kino či sladké palacinky a grilované špeciality. Zábava vyvrcholí večer koncertom skupiny Tip Top Band v reštaurácii Stodola.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies