Lyžiarovi Dürrovi zistili zakázanú látku EPO

NETKY.SK • 23 Február 2014, 09:18 • 2 min
Lyžiarovi Dürrovi zistili zakázanú látku EPO

SOČI - Šiesty muž Svetového pohára bežcov na lyžiach Johannes Dürr neprešiel testom na EPO.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Do dopingovej siete chytili už piateho účastníka práve vrcholiacich zimných olympijských hier v Soči - rakúskeho bežca na lyžiach Johannesa Dürra. Jedna z rakúskych nádejí už nenastúpi na záverečný beh na 50 km voľnou technikou s hromadným štartom, lebo 16. februára na kontrole počas tréningu v Rakúsku mu zistili prítomnosť zakázanej látky EPO. Ide o tzv. krvný doping a zakázaný hormón erythropoetín. Informoval o tom Rakúsky olympijský výbor. 


“Sme z tejto informácie v šoku. S okamžitou platnosťou odoberáme pretekárovi Dürrovi olympijskú akreditáciu a opúšťa rakúsky olympijský tím v Soči. Čaká ho už len cesta domov,” cituje ORF prezidenta Rakúskeho olympijského výboru Karla Stossa.

 

Dvadsaťšesťročný Dürr obsadil ôsme miesto v olympijskom skiatlone na 15+15 km a v záverečnej kráľovskej discipline 50 km voľnou technikou mal byť jedným z kandidátov na popredné umiestnenie. V tejto sezóne Svetového pohára dosiahol najväčší úspech na Tour de Ski, keď v tomto prestížnom bežeckom seriáli na prelome rokov obsadil celkové 3. miesto. Pred ZOH v Soči mu vo Svetovom pohári patrila 6. priečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona