Lyžiarov stále desia plány o zimných MS vo futbale

NETKY.SK • 15 Október 2013, 16:21 • 2 min
Lyžiarov stále desia plány o zimných MS vo futbale

ĽUBĽANA - Zimné športy sú znepokojené plánmi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) presunúť termín konania majstrovstiev sveta 2022 v Katare na január. V tom istom roku sa budú konať zimné olympijské hry a prezident Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Gian Franco Kasper hovorí o "vražde záujmov" zimných odvetví. Januárový dátum presadzuje napríklad prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini.

slovakia

left justify in out

"Bolo by férové, keby sa športové federácie navzájom rešpektovali," podotkol už začiatkom októbra švajčiarsky člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Kasper a v utorok zopakoval svoje výhrady: "Máme veľké obavy z toho, že sa futbalový šampionát bude konať v januári alebo v čase blízkom zimným olympijským hrám. To by nám rozhodne neprospelo."

Kasper by viac privítal, keby futbalové MS boli v novembri alebo decembri. "To by nám menej ublížilo. Verím, že FIFA zváži naše názory," dodal. Novembrový začiatok MS 2022 favorizuje aj prezident FIFA Sepp Blatter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies