Lyžiarka Zuzulová je po 1.kole Svetového pohára tesne za Shiffrinovou

NETKY.SK • 29 December 2016, 16:01 • 2 min
Lyžiarka Zuzulová je po 1.kole Svetového pohára tesne za Shiffrinovou

SEMMERING - Veronike Velez-Zuzulovej vyšlo 1. kolo štvrtkového slalomu Svetového pohára v rakúskom Semmeringu, keď druhou pozíciou atakovala vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Na suverénku tejto disciplíny stratila iba deväť stotín sekundy a mohla tak pomýšľať na najvyššie méty. Naopak, nedarilo sa ďalšej slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej, ktorá sa po veľkej chybe síce vrátila na trať, ale nabrala obrovskú stratu, bez reálnej šance postúpiť do 2. kola.

slovakia

left justify in out

Velez-Zuzulová predviedla pod umelým osvetlením plynulú jazdu bez výraznejších komplikácií a ako jediná zo štartového poľa sa dokázala priblížiť Shiffrinovej. "Pocit som nemala veľmi dobrý. Myslím si, že trať bola postavená dobre, nebolo to veľmi zákerné kolo. V druhom sa musím poponáhľať," povedala Velez-Zuzulová.

 

Slalomová "kráľovná" Shiffrinová nešla optimálne, od začiatku do konca bojovala s nerytmicky postavenou traťou, v polovici svahu prišli dokonca jej veľké problémy, napriek tomu si udržala rýchlosť a do cieľa zišla s tesným náskokom pred Slovenkou. Ostatné konkurentky už mali väčší odstup, Švajčiarka Wendy Holdenerová a Švédka Frida Hansdotterová, ktoré sa po odjazdení prvej pätnástky delili o priebežné tretie miesto, strácali na Američanku 59 stotín.

 

Smolu mala Vlhová, ktorá odštartovala s vervou, lenže hneď po skvelom prvom medzičase spravila chybu, v snahe dohnať stratu urobila ešte väčšiu a vyletela mimo trať. Hoci sa dokázala vrátiť medzi bránky, v cieli mala manko 5,08 sekundy, s čím nemohla reálne postúpiť do 2. kola.

 

"Trocha sa menil sneh, nepostrážila som si vnútornú lyžu a podkĺzlo ma, išla som neskoro a spravila som ďalšiu chybu. Neviem presne, čo sa stalo, potom som už išla iba na dojazd. Vedela som, že prišlo veľmi veľa ľudí zo Slovenska, chcela som dôjsť do cieľa, aj keď strata bola veľká. Nič sa nedá robiť," uviedla Vlhová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona