Lyžiarka Vlhová si zatrénovala s Hansdotterovou aj švédskymi mužmi

NETKY.SK • 22 November 2016, 14:50 • 2 min
Lyžiarka Vlhová si zatrénovala s Hansdotterovou aj švédskymi mužmi

BRATISLAVA - Premiéru amerického strediska Killington v pretekoch Svetového pohára alpských lyžiarok (26. - 27. 11.) si nenechá ujsť ani slovenská dvojica Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo skúsenejšia špecialistka Velez-Zuzulová sa predstaví iba v nedeľňajšom slalome, Vlhová na severovýchode USA absolvuje točivý dvojboj obrovský slalom - slalom. Prvé kolo obrovského slalomu sa v sobotu 26. novembra uskutoční od 15.30 h SEČ, druhé kolo príde na rad od 18.30 h. Rovnaké začiatky bude mať aj nedeľňajší slalom.


Velez-Zuzulová sa na druhý slalom sezóny pripravovala v stredisku Zinal vo švajčiarskom Val d´Anniviers a do USA odletí v stredu. "Bude to Veronikina premiéra na svahu v Killingtone, ešte sme tam nelyžovali," uviedol tréner a otec Timotej Zuzula v tlačovej správe Úseku alpských disciplín SLA. Jeho dcéra obsadila v úvodných pretekoch sezóny vo fínskom Levi 4. miesto, v Killingtone bude opäť útočiť na pódium pre tri najlepšie po 2. kole. "Killington vôbec nepoznám. Lyžovanie v Amerike nie je až také populárne, preteky sú tam také smutnejšie. Najviac sa teším na slalomy po Novom roku, keď prídu na rad Záhreb, Maribor a Flachau. Samozrejme, aj na Semmering, ktorý bude ešte v starom roku," povedala Velez-Zuzulová ešte pred začiatkom sezóny pre SITA.


Bronzová z úvodného slalomu v Levi Petra Vlhová mala pôvodne do USA odletieť hneď po pretekoch vo Fínsku. Príliš teplé počasie v Killingtone však zmenilo plány. "V Killingtone bol v tom čase akútny nedostatok snehu, trénovať sa nedalo. Hoci sme už mali rezervované letenky aj celú logistiku dopravy, museli sme plány zmeniť,“ vyjadril sa Igor Vlha, otec Petry. Tím pod vedením talianskeho trénera Livia Magoniho sa presunul do švédskeho Funasdälenu, kde Petra dva dni trénovala spolu s víťazkou slalomového hodnotenia minulej sezóny - švédskou reprezentantkou Fridou Hansdotterovou a dva dni aj s mužskou reprezentáciou. Následne odletela do talianskeho Kronplatzu, kde absolvovala ďalšie tréningy a práve v utorok naberie smer USA - štát Vermont.


"Začiatok sezóny bol úplne skvelý. Vydarený obrák v Söldene (8. miesto - pozn. SITA) mi dodal sebavedomie do slalomu. Pred ním som cítila trochu napätie, ale som rada, že to mám za sebou a dopadlo to takto dobre," prezradila pre SITA Petra Vlhová ešte po vydarenej slalomovej ouvertúre sezóny v Levi.


Zatiaľ čo elitné Slovenky sa presúvajú do zámoria, Adam Žampa má zmenený program a namiesto amerického Beaver Creeku, kde absentovalo chladné počasie, sa predstaví vo francúzskom Val d´Isere. Tam sa 29. novembra začnú merané tréningy zjazdu. V utorok 26-ročný Tatranec odcestoval do Talianska, kde bude trénovať až do pondelka 28. novembra. Následne pôjde do Val d’Isére, kde sa v dňoch 2. - 4. decembra uskutočnia zjazd, super G aj obrovský slalom SP mužov. Mladší brat Andreas Žampa, špecialista na obrovský slalom, sa z amerického Cooper Mountain vráti 30. novembra a pridá sa k tímu vo Val d’Isére.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona