Lyžiarka Vlhová na Nový rok nečakala, radšej už od rána trénovala

NETKY.SK • 2 Január 2017, 17:47 • 2 min
Lyžiarka Vlhová na Nový rok nečakala, radšej už od rána trénovala

ZÁHREB - Štvoro pretekov v rozpätí 13 dní, také nabité menu majú najlepšie svetové slalomárky tradične na prelome rokov. Záhrebský slalom je druhým zo štyroch a zároveň prvým v novom kalendárnom roku. V ženskom kolotoči Svetového pohára má prívlastok jedného z najťažších. Prečo to tak je?

slovakia

left justify in out

"Je najťažší, lebo je najdlhší. V spodnej časti zvyknú niektoré dievčatá stresovať, často rozhoduje kondička. Druhé kolo navyše nachystá nemecký tréner, čiže môžeme čakať aj niektoré zvláštne postavenie bránok. S Peťou sme v posledných dňoch prispôsobili prípravu tomu, aby bola čo najlepšie nachystaná a aby kondične zvládla záhrebský slalom," uviedol Livio Magoni, tréner Petry Vlhovej, pre agentúru SITA.


Taliansky odborník prevzal vlani v lete trénerskú ruku nad talentovanou Liptáčkou a výsledok je zatiaľ nielen zotrvanie vo svetovej slalomovej špičke, ale aj výrazný posun nahor v obrovskom slalome. V najtechnickejšej disciplíne má Vlhová na konte už aj dve ôsme miesta, pričom vo všetkých piatich pretekoch v tejto sezóne bodovala do 22. priečky.


"Po príprave v Courcheveli Peťa ochorela, mala chrípku aj zvýšené teploty. Preto som bol pozitívne prekvapený z jej výsledkov v Semmeringu, kde skončila ôsma a trinásta. V slalome vypadla, ale bola tiež rýchla. Teraz je zdravá a cíti sa dobre," pokračoval Magoni, ktorý kedysi trénoval aj slovinskú šampiónku Tinu Mazeovú.


Na otázku, ako tím Vlhovej oslávil rozlúčku so starým a príchod nového roka, 53-ročný rodák zo Selvina Magoni odpovedal: "Silvestra sme strávili tréningom v Maribore a Nový rok tiež, ale už v Záhrebe. Nečakali sme ani do polnoci, len aby sme mohli už o ôsmej ráno byť na svahu. Táto časť sezóny je najdôležitejšia. V nahustenom programe Svetového pohára sa dá získať veľa bodov, preto som všetkých v tíme poprosil, aby sa skoncentrovali na túto hlavnú prioritu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies