Lyžiarka Jančová postúpila do hlavnej súťaže v obrovskom slalome v St. Moritzi

NETKY.SK • 13 Február 2017, 15:34 • 2 min
Lyžiarka Jančová postúpila do hlavnej súťaže v obrovskom slalome v St. Moritzi

ST. MORITZ - Z dvojice mladých Sloveniek v kvalifikácii obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi si postup do hlavnej súťaže vybojovala Tereza Jančová. Ešte nie 18-ročná pretekárka LK Levoča dosiahla v súčte oboch kôl pondelkových fisových pretekov trinásty najlepší výkon s mankom 1,61 s na víťaznú Bielorusku Mariu Škanovovú.

slovakia

left justify in out

Druhá Slovenka, iba 16-ročná Klaudia Nemcová, obsadila celkovo 26. priečku s odstupom 5,70 s na víťazku a tesne sa nevošla do postupovej dvadsaťpäťky. Podľa pravidiel FIS istú účasť v hlavnej súťaži má najlepších 50 pretekárok podľa aktuálnej štartovnej listiny Svetového pohára v predmetnej disciplíne, ďalších 25 si vybojuje účasť v kvalifikácii a zostávajúcich 25 miest na počet sto doplnia pretekárky mimo prvej sedemdesiatpäťky poradia WCSL z krajín, ktorých pretekárky nepostúpili z kvalifikácie. 

"Mladá Jančová dosiahla veľmi dobrý výsledok a bola aj nominovaná do utorkovej tímovej súťaže. Zatiaľ je otázne, či dá prednosť tréningu alebo bude súťažiť spoločne s Veronikou Velez-Zuzulovou a Petrou Vlhovou. Čo sa týka Klaudie Nemcovej, tesne nepostúpila z kvalifikácie, ale ak sa niektorá z pretekárok s právom štartu odhlási, môže štartovať v obrovskom slalome aj ona," informovala Darina Kubeková, koordinátorka výpravy SR v St. Moritzi z Úseku alpských disciplín SLA. Na margo mužskej nominácie na tímovú súťaž podotkla: "Prihlásení sú všetci traja chlapi, čiže obaja Žampovci aj Matej Falat. V prípade, že Adamovi Žampovi zdravotný stav nedovolí v utorok nastúpiť, predstaví sa len slovenská dvojica."

Súčasná podoba tímovej súťaže na majstrovstvách sveta je veľmi podobná formátu tzv. mestských pretekov Svetového pohára, v ktorých si Velez-Zuzulová nedávno v Štokholme vyjazdila skvelé druhé miesto. V paralelných slalomových jazdách sa predstavia štyria zástupcovia z každej krajiny, po dvoch ženách a mužoch. Vo vyraďovacom systéme od osemfinále po finále víťazí vždy tím s vyšším počtom rýchlejších jázd. V prípade konečného výsledku 2:2 rozhodnú o víťazovi časové rozdiely v cieli.

Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní - St. Moritz (Švaj.) - pondelok: 

Kvalifikácia obrovského slalomu - ženy (1. + 2. kolo): 1. Maria Škanovová (Biel.) 1:59,78 min (58,56 s, 2. Lelde Gasunová (Lot.) +0,10, 3. Sarah Schleperová (Mex.) +0,34,...13. Tereza Jančová +1,61 - postúpila,...26. Klaudia Nemcová (obe SR) +5,70 - nepostúpila

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona