Lyžiari Žampovci v úvode neuspeli

NETKY.SK • 27 Október 2013, 11:23 • 2 min
Lyžiari Žampovci v úvode neuspeli

SOLDEN - Suverénne najrýchlejší v prvom kole nedeľňajšieho obrovského slalomu v Rakúsku bol americký zjazdár Ligety.

slovakia

left justify in out

Slovenskí lyžiari Adam a Andreas Žampovci neuspeli v úvodných pretekoch novej sezóny Svetového pohára. V 1. kole obrovského slalomu v rakúskom Söldene zašiel Adam so štartovým číslom 31 v danom momente 30. čas so stratou 4,36 na vedúceho Teda Ligetyho a bolo zrejmé, že na postup do 2. kola to stačiť nebude.

Z 30-ky Žampu vytlačil hneď nasledujúci pretekár, pričom bývalý americký šampión Bode Miller, vracajúci sa do špičky, sa vyšvihol na priebežné 13. miesto. Talentový Slovák tak nemal možnosť zopakovať svoj senzačný výkon z vlaňajška, keď v ľadovcovej ouvertúre SP sa explozívnou jazdou posunul z 28. na konečnú 9. priečku. Teraz to bola v prvej jazde 34. pozícia, jeho mladší brat obsadil 62. miesto (+6,74).

Suverénne najrýchlejší v prvom kole nedeľňajšieho obrovského slalomu bol americký zjazdár Ligety a majster sveta sa na tradičnom úvodnom podujatí SP vydal po ceste za tretím triumfom v rade. Ligety vo vlaňajšej sezóne prakticky nemal v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne konkurenciu a podobným štýlom vstúpil aj do ďalšej zimy. Druhý v poradí 1. kola, Francúz Alexis Pinturault, stratil až 9 desatín a po dojazde elitnej pätnástky štartujúcich bol tretí Rakúšan Marcel Hirscher (+0,98 s).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona