Lyžiari si budú môcť cez víkend užiť aj svahy v Slovenskom raji

NETKY.SK • 7 Január 2016, 11:00 • 2 min
Lyžiari si budú môcť cez víkend užiť aj svahy v Slovenskom raji

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Najbližší víkend (9. a 10. januára) bude priaznivý na lyžovanie už aj v Slovenskom raji. Stredisko SKI Gugel Mlynky totiž v sobotu oficiálne otvára tohtoročnú lyžiarsku sezónu.

slovakia

left justify in out

K dispozícii by mala byť zjazdovka Komín v celej dĺžke 1200 metrov. Približne 600 metrov dlhá trasa Zimná studňa a detský vlek sú v prevádzke už od 2. januára. "Novinkou je regionálny skipas," informovala PR manažérka prevádzkovateľa strediska Silvia Denešová.

 

SKI Gugel Mlynky je najväčším lyžiarskym strediskom v Slovenskom raji. Aj napriek nedostatku prírodného snehu sú tu v prevádzke zasnežovacie delá a tyče, čím garantujú lyžiarom dostatok snehu na vybraných zjazdovkách. "Posledné dni začalo snežiť, a tak je predpoklad, že aj okolie strediska bude biele. Pripravili sme aj niekoľko noviniek v skipasoch. Snow park a Race park momentálne nie sú v prevádzke pre nedostatok snehu. V prípade, že nám perinbaba trochu pomôže, tak ich v priebehu sezóny spustíme," uviedla Denešová.

 

Dodala, že lyžiarske stredisko SKI Gugel Mlynky poskytuje možnosť ubytovať sa priamo pod lyžiarskymi svahmi. V zimnom období je blízke okolie podľa Denešovej rajom aj pre milovníkov bežeckého lyžovania, v prípade dobrých snehových podmienok sa tu nachádza niekoľko bežeckých tratí. Mlynky sú vzdialené od Spišskej Novej Vsi 26 kilometrov, od Rožňavy 37 kilometrov a z Popradu to majú lyžiari 43 kilometrov. "Autobusové i železničné spojenie je vyhovujúce, motoristi môžu zaparkovať priamo pod svahom a zadarmo. Radi tu lyžujú Spišiaci a Košičania, ale cestu do strediska si našli už aj Maďari a Poliaci," uzavrela Denešová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona