Lyžiari sa odteraz na tatranských svahoch jednoduchšie orientujú

NETKY.SK • 4 Január 2016, 16:50 • 2 min
Lyžiari sa odteraz na tatranských svahoch jednoduchšie orientujú

VYSOKÉ TATRY - Lyžovačka na tatranských svahoch je pre lyžiarov odteraz pohodlnejšia. Môže za to mobilná aplikácia Gopass, ktorá našla svoje využitie aj na zjazdovkách.

slovakia

left justify in out

Užívateľom smartfónov uľahčuje orientáciu v lyžiarskom stredisku, poskytuje informácie o aktuálnom stave zjazdoviek, lanoviek, počasí či prenosov zo živých webkamier. TASR o tom informovala hovorkyňa Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová.

 

"Hlavnou výhodou je intuitívny prístup, jednoduchý a bezpečný nákup skipasu, vstupu do akvaparku či prehľadu akciových produktov a ponuky reštauračných služieb," uviedla. Aplikácia poskytuje užívateľom aj dôležité čísla napríklad na Horskú záchrannú službu, Záchrannú zdravotnú službu alebo infocentrá vo Vysokých a Nízkych Tatrách.

 

S aplikáciou je lyžiarovi k dispozícii osobný výškograf prelyžovaných kilometrov, denné štatistiky, výzva ski challenge, ktorá vďaka pridávaniu priateľov pôsobí ako sociálna sieť lyžiarov. "Naši vývojári pracujú na doplnení a sfunkčnení prehľadných máp stredísk a podkladov pre použitie v režime bez dátového pripojenia, čakacej doby na lanovky v Jasnej a digitálnom nákupe eventových produktov, vstupeniek na podujatia, tovaru v športových obchodoch a ubytovacích zariadeniach," povedal Vladimír Šarafín, business development manager pre Gopass.

 

S príchodom nového roka sa podľa Fabianovej zlepšili aj podmienky na lyžiarskych svahoch. Na zjazdovkách v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici je od 50 do 70 centimetrov snehu, lyžuje sa spolu na desiatich kilometroch zjazdových tratí. Takmer osem kilometrov a 40 centimetrov snehu si užívajú lyžiari na Štrbskom Plese a viac ako jeden kilometer technicky zasnežených zjazdoviek v Starom Smokovci. Na Chopku sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré až dobré, na zjazdovkách je od 20 do 50 centimetrov snehu a lyžuje sa na 18 zjazdovkách a 23 kilometroch tratí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies