Lyžiari sa môžu tešiť: Na Chopku zahájili sezónu!

NETKY.SK • 3 December 2018, 12:07 • 2 min
Lyžiari sa môžu tešiť: Na Chopku zahájili sezónu!

Moment, na ktorý všetci milovníci zimných športov čakali, je tu! Lyžovačka sa môže začať!

slovakia

left justify in out

Zima sa neodmysliteľne spája s lyžovačkami, na ktoré sa nejeden nadšenec celý rok teší. Napriek tomu, že novembrové počasie blížiace sa sneženie ničím nenaznačovalo, podarilo sa. Dopomohlo k tomu prudké ochladenie posledných dní, ktoré sa podpísalo pod to, že počas soboty (1. 12.) otvorili na Chopku lyžiarsku sezónu – ako prví na Slovensku!

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Počas veľkolepej „otváračky“ vyšlo v Nízkych Tatrách počasie ako z knižky. O to väčší pôžitok si mohli lyžiari vychutnať pri prvom tohoročnom zdolaní svahu. Podujatie sa nieslo v znamení stého výročia vzniku Československej republiky, preto tu odznela slovenská hymna v podaní  viachlasného spevu z Horehronia a česká hymna odprezentovaná detským zborom.

 

 

img

Zdroj: Facebook

 

Čestnými hosťami, ktorí mali tú česť sezónu oficiálne spustiť, boli česká lyžiarska reprezentantka Martina Dubovská a úspešný hokejový brankár Ján Laco, pričom obaja vyrastali pod Chopkom.

 

img

Zdroj: Facebook

 

Momentálne sa na svahu nachádza už pol metra snehu a dúfajme, že v najbližších dňoch bude pribúdať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies