Lyžiar Svindal v Soči skončil, domov ide bez medaily

NETKY.SK • 17 Február 2014, 13:29 • 2 min
Lyžiar Svindal v Soči skončil, domov ide bez medaily

ČERVENÁ POĽANA - Nórskeho zjazdára sužovala alergia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nórsky alpský lyžiar Aksel Lund Svindal ukončil svoje účinkovanie na zimných olympijských hrách v Soči. V dobrom na ne spomínať nebude. V Červenej Poľane nedokázal nadviazať na medailovú žatvu z Vancouveru, kde získal kompletnú zbierku kovov. Pre problém s alergiou a horúčkou sa nepredstaví ani v stredajšom obrovskom slalome, kde mal obhajovať olympijský bronz.

 

Dvojnásobný celkový víťaz Svetového pohára sa na sever Európy vracia bez medaily. Najbližšie k nej mal v zjazde, skončil štvrtý. V superkombinácii získal jeho skalp aj Slovák Adam Žampa - Nór bol ôsmy. V nedeľňajšom super-G obsadil siedmu priečku a tým sa napokon jeho misia v Soči uzavrela. 

"Bude sa snažiť dať dokopy a načerpať trochu energie pre zvyšok sezóny Svetového pohára," povedal tréner nórskych zjazdárov Havard Tjörhom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona