Lyžiar Bendík je rád, že prišiel bezpečne do cieľa

NETKY.SK • 9 Február 2014, 11:31 • 2 min
Lyžiar Bendík je rád, že prišiel bezpečne do cieľa

ČERVENÁ POĽANA - Som rád, že som trať zišiel, pretože bola veľmi ťažká. Celá zľadovatelá, ako hokejové klzisko, povedal po zjazde slovenský lyžiar.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Martin Bendík nemal pred nedeľňajším zjazdom v stredisku Roza Chutor veľké oči. Na svoju olympijskú premiéru sa tešil, vzhľadom na početné pády a zranenia pretekárov v tréningoch však chcel najmä bezpečne prísť do cieľa. Slovenský lyžiar napokon obsadil v kráľovskej alpskej disciplíne 45. priečku s odstupom 9,16 s na víťaza Matthiasa Mayera z Rakúska.

"Som rád, že som trať zišiel, pretože bola veľmi ťažká. Celá zľadovatelá, ako hokejové klzisko. Okrem toho boli na nej štyri dlhé skoky. Tí najlepší pretekári hovorili, že je to nebezpečná trať, doslova na zabitie. Každopádne, je to pre mňa nová, cenná skúsenosť," vyznal sa pre RTVS slovenský reprezentant, ktorý štartoval s číslom 43.

Oproti tréningom sa v nedeľu podmienky na svahu zmenili. Slnečné počasie vystriedali oblaky, teplota sa pohybovala okolo dvoch stupňov nad nulou. "Kopec sa trochu zmenil. V niektorých pasážach bola trať mäkšia, viac napitá vodou. Po troch pekných dňoch to bol dnes čistý ľad," potvrdil Bendík.

Aj jeho prekvapilo poradie na stupňoch víťazov, nečakaného olympijského šampióna Mayera na ňom sprevádzali strieborný Christof Innerhofer a bronzový Kjetil Jansrud z Nórska. Najväčší favoriti na zlato Aksel Lund Svindal a Bode Miller zostali bez cenného kovu. "Priznám sa, že po tréningoch som čakal 'na bedni' úplne iné mená. Bol som prekvapený, ako to vypálilo. Miller a Svindal určite cítia sklamanie, najmä Aksel zo 'zemiakovej' medaily," dodal 20-ročný Popradčan.

Po náročnom zjazde si Bendík doprial v pondelok oddych, plánoval si pozrieť ženskú superkombináciu. Potom ho čakali tri tréningy pred superkombinačným zjazdom, v piatok samotná superkombinácia a o týždeň v nedeľu jeho najobľúbenejšia disciplína - super-G.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies