Lyžovanie-MSJ: Vlhová má titul v obráku a je štvrtá v slalome

NETKY.SK • 4 Február 2011, 08:11 • 2 min
Lyžovanie-MSJ: Vlhová má titul v obráku a je štvrtá v slalome

Lyžovanie-MSJ: Vlhová má titul v obráku a je štvrtá v slalome

slovakia

left justify in out

img

Slovenské zjazdové lyžovanie má juniorskú majsterku sveta. Nie síce v hlavnej súťaži, ale v kategórii do 18 rokov. Na juniorskom svetovom šampionáte sa tento kúsok podaril v obrovskom slalome Petre Vlhovej. Presadila sa aj v slalome, v ktorom obsadila medzi mladšími juniorkami obsadila štvrtú priečku.  
      Talentovaná 15-ročná reprezentantka si vo švajčiarskej Crans Montane prevzala cenu za titul v konkurencii o dva roky starších súperiek, celkovo to medzi pretekárkami, mnohými o päť rokov staršími, stačilo v obrovskom slalome na 27. miesto. "Štartovalo až 120 pretekárok, súťaž sa odohrala na strmej a členitej trati. Náročné bolo najmä prvé kole, v ktorom vypadlo až 75 štartujúcich," konštatoval pre TASR Kamil Povrazník. Športový riaditeľ úseku alpských disciplín týmto naznačil, že vo Vlhovej driemu lyžiarske perspektívy. Potvrdzuje to aj šéfka asociácie Janka Gantnerová. Bývalá úspešná zjazdárka hovorí o dobrej správe: "Je to naozaj super. Máme iba druhú majsterku sveta, samozrejme Veronika Zuzulová to dosiahla v kategórii starších junioriek."
      Gantnerová si cení, že sa Vlhová presadila v silnej konkurencii špeciálnej disciplíny a o to viac, že v obrovskom slalome: "V histórii MSJ sa podarilo na pódium vystúpiť v tejto kategórii už iba Dominike Siráňovej a Šimonovi Štancelovi, obom však v kombinácii. To, že je Petra Vlhová vo forme, to je fajn aj pre blížiaci sa X. zimný európsky olympijský festival mládeže v Liberci. Navyše vďaka svojmu nízkemu veku bude môcť Petra štartovať aj na budúci rok v Innsbrucku na zimných Olympijských hrách mládeže."
      Vlhovej sa doteraz viac darilo v slalome, ale vo štvrtok spravila na MSJ v 1. kole chybu, čo stačilo celkovo na 46. miesto. Dravou jazdou v 2. kole sa posunula na konečnú 30. priečku a ako štvrtá najlepšia slalomárka sveta medzi mladšími juniorkami. Jej krajanka Barbara Kantorová, ktorá je aj reprezentácii dospelých, bojovala o dobré umiestnenie v kombinácii zjazdu, obrovského slalomu a slalomu. Taktickým výkonom sa zaradila na 8. miesto medzi všetky juniorské zjazdárky sveta.
      Chlapci pretekmi v zjazde dokončili tiež i súťaž v kombinácii. Vyrovnanými výkonmi vo všetkých disciplínach si vybojoval Andreas Žampa celkové 20. miesto na svete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies