Lyoto Machida: Nie som starý nato aby som porazil Weidmana

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 17:08 • 2 min
Lyoto Machida: Nie som starý nato aby som porazil Weidmana

LAS VEGAS - Bývalý šampión poloťažkej váhy Lyoto Machida(21-4) sa aj napriek svojmu vysokému veku 36 rokov MMA kariéry neplánuje vzdať ani z ďaleka. Už túto sobotu sa stretne v titulovom zápase strednej váhy proti Chrisovi Weidmanovi.

slovakia

left justify in out

Aj keď je Weidman o 6 rokov mladší zápasník   Lyoto Machida sa vôbec necíti byť starý v tomto súboji. Naopak  má o 6 rokov skúseností viac  a cíti sa byť silnejší , rýchlejší  a chytrejší ako kedykoľvek predtým. V rozhovore pre yahoo sports uviedol prečo prestúpil o jednu váhovú kategóriu nižšie.

 
“Môžem trénovať oveľa chytrejšie aj to je jedna z vecí ktoré som sa naučil po rokoch pôsobenia na MMA scéne. Naučil som sa  ako robiť veci jednoduchšie a dosiahnuť  rovnaký výsledok.  Síce už neregenerujem tak rýchlo ako keď som mal 26 , ale zato oveľa viac viem  po tých skúsenostiach využívať v zápasoch rozum a to robí veľký rozdiel som oveľa efektívnejší ako  keď som  bol mladší. Som oveľa skúsenejší ako Weidman a tieto faktory by mali hrať v môj prospech. Mám na konte veľa výhier a aj nejaké prehry no z každého zápasu som si vzal poučenie a to ma robí oveľa rozumnejším bojovníkom“.

 

Väčšina  zápasníkov   cíti  úpadok na sile  a zvýšenia rýchlosti pri prechode do nižšej váhovej kategórie. O Lyota je to opačne  cíti sa  omnoho silnejšie ako sa kedy cítil.


“Cítim  pozitívnu zmenu v tejto váhovej kategórii všetko hrá však v môj prospech. Som oveľa silnejší a tak isto rýchlejší. Rýchlo som sa cítil už aj v poloťažkej váhe no teraz to je omnoho lepšie. A teraz keď mám  bojovať s ľuďmi  , ktorí nie sú až tak veľký tak moja silová prevaha je veľká výhoda.  Som v najlepšej forme v akej som doteraz bol , či už po psychickej alebo fyzickej stránke ak sa budem držať  plánu  titul určite získam a môj vek v tom nebude hrať žiadny faktor.“

 

Lyoto si v novej váhe počína zatiaľ bez prehry   kde v premiére tvrdým highkickom poslal k zemi  Marka Munoza a v druhom zápase na verdikt rozhodcov zvíťazil proti Gegarodi Mousasimu.

Hovorí sa , že do tretice všetko dobré tak dúfame že  po sobotňajšej noci bude  Lyoto novým držiteľom  opasku strednej váhy.  A bude jeden z mála bojovníkov  , ktorý v UFC dokázali obdržať titul v dvoch váhových kategóriách.

UFC 175 sa uskutoční v Las Vegas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies