Lyoto Machida dostal STOP na 18 mesiacov

NETKY.SK • 21 November 2016, 12:25 • 2 min
Lyoto Machida dostal STOP na 18 mesiacov

Loyoto Machida dostal dištanc od agentury USADA na 18 mesiacov. Jeho prípad sa ťahal od apríla tohto roku, no teraz ho konečne uzavreli. Trest má platnosť spätne takže sa ráta presne od 8. apríla, najbližšie ho v oktagone môžeme vidieť v októbri 2017.

slovakia

left justify in out

Známy brazílsky zápasník sa priznal k užívaniu prípravku obsahujúceho DHEA. Hovorí, že o tom nevedel hoci na obale prípravku bola táto látka vyznačená takže nejde o znečistený produkt. Machida od začiatku spolupracoval s agenturou USADA, tak preto dostal miernejší trest. Podľa správnosti to mali byť dva roky bez zápasenia.

 

DHEA je zaradená medzi anabolické steroidy. Zrýchľuje metabolizmus, pomáha pri chudnutí a spomaľuje starnutie. Kvôli tejto látke mu zrušili aprílový zápas proti Danovi Hendersonovi tri dni pred galavečerom UFC on FOX 19. Henderson odvtedy už ukončil kariéru, bohužiaľ s prehrou v zápase proti Michaelovi Bispingovi.

 

To či sa po tejto dlhej pauze ešte Machida vráti do oktagonu je otázne. Posledné dva zápasy prehral a to proti Romerovi a Rockholdovi. Nepatrí už k najmladším, má 38 rokov jeho skóre je 22 výhier a 7 prehier. Na začiatku kariéry mal parádny rozbeh, v prvých 16 zápasoch nenarazil na premožiteľa až v druhom zápase ho porazil Mauricio Rua známejší ako Shogun. V roku 2009 bol držiteľom titulu strednej váhy keď v titulovom zápase porazil Rashada Evansa s K.O. Raz titul obhájil voči už spomínanému Shogunovi. No po necelých 8 mesiacoch v ich odvete potom prehral. Machida ale patril neustále k top zápasníkom váhy. Jeho zápasy boli stále veľmi záživné pre divákov, takže mal vždy veľkú fanúšikovskú základňu. Dúfajme, že takáto dlhá pauza ho nezlomí a že ho ešte zápasiť uvidíme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies