Lynyrd Skynyrd ohlásili rozlúčkové turné

NETKY.SK • 26 Január 2018, 06:00 • 2 min
Lynyrd Skynyrd ohlásili rozlúčkové turné

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Lynyrd Skynyrd ohlásila svoje rozlúčkové turné. Muzikanti odštartujú prvú časť koncertnej šnúry s názvom Last of the Street Survivors Farewell Tour 4. mája na Floride a ukončia ju 1. septembra v štáte Georgia.

slovakia

left justify in out

 "Je ťažké si predstaviť, že po všetky tie roky kapela, ktorú som založil spolu s Ronniem Van Zantom a Allenom Collinsom, rezonovala medzi toľkými generáciami fanúšikov. Som si istý, že sa na nás zhora pozerajú a sú nadšení, že táto hudba sa dotkla toľkých ľudí," povedal gitarista Gary Rossington. Na turné sa predstavia aj Kid Rock, Hank Williams Jr., Bad Company, The Marshall Tucker Band a 38 Special.

Lynyrd Skynyrd vznikli v roku 1964, pričom v začiatkoch kariéry pôsobili pod inými názvami. Do októbra 1977 vydali päť radových štúdioviek. Tri dni po tom, ako uviedli na trh piatu nahrávku Street Survivors (1977), zomreli pri páde lietadla spevák Ronnie Van Zant, gitarista a vokalista Steve Gaines, vokalistka Cassie Gaines a s nimi aj pilot, druhý pilot a asistent cestovného manažéra. Formácia sa následne odmlčala a na scénu sa vrátila v druhej polovici 80. rokov. Odvtedy vydali albumy ako Lynyrd Skynyrd 1991 (1991), The Last Rebel (1993), Endangered Species (1994), Twenty (1997), Edge of Forever (1999), Christmas Time Again (2000), Vicious Cycle (2003), God & Guns (2009) a zatiaľ posledný Last of a Dyin' Breed (2012). Na konte majú tiež niekoľko kompilácií, živákov a hity ako Sweet Home Alabama, Free Bird, Simple Man, What's Your Name?, Saturday Night Special či That Smell. Kapelu v roku 2006 uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies