LVMH sa dohodla na predaji firmy Donna Karan spoločnosti G-III

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 12:26 • 2 min
LVMH sa dohodla na predaji firmy Donna Karan spoločnosti G-III

PARÍŽ - Najväčší svetový výrobca módneho tovaru, francúzska spoločnosť LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, sa dohodla na predaji módnej firmy Donna Karan International spoločnosti G-III Apparel Group za 650 miliónov USD (590,16 milióna eur). Dohodu uzavrela rok po odstúpení Donny Karanovej z pozície hlavnej návrhárky svojej firmy. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Francúzsky módny gigant kúpil firmu Donna Karan International v roku 2001 za 243 miliónov USD.

 

G-III získa módny dom Donna Karan a značky DKNY, uvádza sa v spoločnom vyhlásení oboch strán - predávajúceho aj kupujúceho. Transakciu by chceli dokončiť začiatkom budúceho roka.

 

"Keď sa na nás G-III obrátila s ponukou, dospeli sme k záveru, že je na to správny čas," uviedol Toni Belloni, riaditeľ LVMH, vo svojom vyhlásení.

 

Donna Karan založila svoju firmu v roku 1984 spolu s manželom Stephanom Weissom. Vlani však odstúpila zo svojich funkcií vo firme, aby sa mohla venovať iným projektom, ako je napríklad Urban Zen.

 

Spoločnosť G-III vyrába odevy a športové oblečenie značky Calvin Klein a Vince Camuto. Vedenie firmy očakáva, že akvizícia Donna Karan International sa odrazí na zisku G-III v nasledujúcom finančnom roku. Firma so sídlom v New Yorku si na kúpu vzala úver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies