Luža si pozvánku váži: Reprezentácia je česť, za akejkoľvek situácie

NETKY.SK • 4 November 2015, 15:21 • 2 min
Luža si pozvánku váži: Reprezentácia je česť, za akejkoľvek situácie

BRATISLAVA - Až sedem slovenských hokejistov by si malo na nadchádzajúcom Nemeckom pohári v Augsburgu (6.-8. novembra) odkrútiť debut v reprezentačnom A-tíme. Medzi nimi aj obranca Patrik Luža, ktorý sa už pomaly udomácnil v zostave Slovana Bratislava a trénera národného mužstva Zdena Cígera upútal svojimi výkonmi v KHL.

slovakia

left justify in out

Luža sa o svojom zaradení do nominácie dozvedel z mailu zo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). "Asi hodinu na to vyšla nominácia aj v médiách. Neskôr som hovoril aj priamo s trénerom. Od najbližších a kamarátov som dostal kopec esemesiek, všetci mi gratulovali a tešili sa so mnou," prezradil 21-ročný zadák.

 

V Slovane dostáva stále viac priestoru na ľade, v uplynulých zápasoch nastupoval v prvej obrannej dvojici po boku Cama Barkera. "Každým stretnutím mi herná pohoda narastá, od zápasu k zápasu sa na ľade cítim lepšie. Dúfam, že to teraz potvrdím aj na turnaji. Do Augsburgu cestujeme s mladým mužstvom, určite sa bude chcieť každý z nás ukázať pred novým trénerom a vybojovať si stabilnejšie miesto v reprezentácii," vyslovil sa Luža, ktorý je jedným z piatich slovanistov v kádri.

 

Ako nováčika ho čakajú viaceré nemilé povinnosti ako napríklad zbieranie pukov po tréningu. "V Slovane patrím už piatu sezónu medzi najmladších hráčov, takže s tým mám bohaté skúsenosti," pousmial sa. V súčasnej napätej situácii sa viacero hráčov rozhodlo bojkotovať zväzové akcie ako i reprezentáciu, Luža nad niečím podobným neuvažoval. "Ja budem vždy rád reprezentovať a je jedno za akej situácie. Prišla mi pozvánka a nemal som čo riešiť. Do národného tímu sa teším. Je to veľká česť. Trénera Cígera si pamätám ako hráča a trénera Slovana. Ešte keď som pôsobil v mládežníckych tímoch Slovana, tak sme vždy s rešpektom sledovali jeho tréningy," dodal.

 

Ďalším nováčikom v kádri je dvadsaťdvaročný útočník Michal Hlinka, ktorý si vypýtal pozvánku do národného mužstva vynikajúcimi výkonmi v drese Dukly Trenčín. V doterajšom priebehu základnej časti Tipsport Ligy 2015/2016 nazbieral 12 bodov (6+6) v 17 stretnutiach. Svoju nomináciu na Nemecký pohár sa dozvedel od generálneho manažéra reprezentácie Róberta Švehlu.

 

"Pozvánke som sa veľmi potešil. Doteraz som nastupoval len za mládežnícke výbery od 16 do 18 rokov, som zvedavý, ako to bude vyzerať v áčku. Urobím všetko pre to, aby som nesklamal. Verím, že v Nemecku sa nám podarí uspieť," uviedol syn bývalého reprezentanta a majstra sveta z Göteborgu 2002 Miroslava Hlinku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies