Luxusné bývanie na kolesách

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 11:00 • 2 min
Luxusné bývanie na kolesách

BRATISLAVA - Letné prázdniny sú tu, takže hurá na dovolenku. Zabudnite ale na lietadlo alebo autobus. Cestujte štýlovo, na kolesách.

slovakia

left justify in out

A nemáme na mysli bicyklové kolesá. To by ste si moc pohodlia neužili. Toto leto "frčia" domy na kolesách, ak prepadnete ich kúzlu, verte nám, že už nikdy nebudete chcieť zažiť dovolenku inak. Vďaka nim ste totiž pánom svojho času. Nemusíte brať ohľad na ostatných spolucestujúcich v autobuse alebo vlaku, môžete si zastaviť, kde chcete, môžete sa vyspať kde chcete. 

obrazok

Klasické karavany sa vracajú späť na výslnie, automobilky a dizajnérskej firmy na tento nový trend okamžite zareagovali, takže sa predháňajú v tom, kto čo najrýchlejšie uvedie na trh najvychytenejší karavan.
Pre inšpiráciu nemuseli chodiť ďaleko. Už dlhé roky americké hudobné hviezdy jazdia na koncertné turné v špeciálne upravených autobusoch, ktoré svojím vybavením pripomínajú malé luxusné hotely. Stačilo teda použiť rovnaký nápad, len upraviť rozmery. Pod rukami skúsených dizajnérov tak niekedy vznikajú úplné skvosty. Tie najluxusnejšie karavany majú mnohokrát väčšie rozmery než byt a nájdete v nich nielen kuchyňu s jedálňou, ale aj luxusnú obývaciu izbu, niekoľko spální a priestor pre zábavu, teda obrie televízne obrazovky alebo herné konzoly, keby bolo vonku napríklad daždivo a vám by sa nechcelo vystrčiť von ani nos.

obrazok

Niektoré nadštandardné riešenia zahŕňajú výsuvné rozširovacie bočné časti, čím vznikne este väčší úžitkový priestor. Nábytok je vyrobený z pevných kvalitných materiálov a je pripevnený k podlahe skrutkami, aby sa zabránilo jeho pohybu. Najmodernejšie elektronické vybavenie ako je práčka, umývačka, televízia, dopĺňajú nerozbitné riady. Elektrickou energiou sa v týchto domoch nešetrí, nabíjajú sa počas jazdy. Ani o čerstvý vzduch alebo čistú vodu nie je núdza. Čistiace a filtračné systémy sú uložené v spodnej časti karavanu, tak aby vyrovnávali ťažisko.

Vedeli ste, že:

- v Dubaji si môžete kúpiť najdrahší karavan na svete? Stojí viac ako 60 miliónov dolárov, má výsuvnú terasu, interiér žiari pravým zlatom a všade kam sa pozriete je mramor a pravá koža.
- existuje rozdeliteľný karavan? Volá sa Colim, má dve časti a využívajú ho notorickí cestovatelia, ktorí si nájdu luxusný kemp, kde zaparkujp a potom odpoja prednú časť a jazdia v nej po okolí.

- existuje karavan, ktorý sa dá zapojiť aj ku skútru? Síce nie je taký veľký ale určite sa v ňom pohodlne vyspíte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona