VIDEO Luxusná superjachta Okto za 69 miliónov

NETKY.SK • 14 September 2015, 15:10 • 2 min
VIDEO Luxusná superjachta Okto za 69 miliónov

GEORGE TOWN – Na svete je mnoho bohatých ľudí, ktorí sa radi obklopujú rôznymi luxusnými vecami, ako napríklad jachtami. Jednou z nich je aj superjachta Okto za zanedbateľných 69 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Superjachta Okto bola vyrobená na objednávku a je jediná svojho druhu. Môže sa pochváliť unikátnymi vlastnosťami, ktoré nemá žiadna iná jachta na trhu. Tento skvost bol postavený pre veľmi skúseného jachtára a spĺňa všetky štandardy a špecifikácie. Pri jej výrobe bolo použité len to najlepšie na trhu, od konceptu, cez dizajn a konštrukciu, až po luxusné prevedenie.

 



Jachta Okto má nádherný interiér, ktorý ešte stihol navrhnúť známy dizajnér Alberto Pinto. Postavila ju rakúska spoločnosť F.List, ktorá je známa ako najlepší interiérový výrobca na svete. Exteriéry navrhol známy taliansky dizajnér Andrea Vallicelli, ktorý vytvoril už mnoho nádherných jácht.

 

img

Vyrobila ju talianska spoločnosť ISA Group Srl, avšak celý proces konštrukcie mala na starosti britská spoločnosť BMT Nigel Gee, ktorá testovala vlastnosti lode štyri mesiace. Aerodynamické testy boli vykonávané vo vzduchových komorách spoločnosti Marin v Holandsku.

 

img

 

Konečným výsledkom tohto enormného inžinierskeho úsilia bol výkon jachty, ktorý predčil všetky očakávania. Pedantná práca všetkých zúčastnených spoločností a dizajnérov priniesla svoje ovocie. Jachta má vyššiu rýchlosť, nižšiu spotrebu paliva a výrazne nižšiu hladinu hluku a vibrácií vo všetkých miestnostiach majiteľa, hostí či posádky, ako bolo vopred stanovené v prísnych zmluvných špecifikáciách. Jachta sa plaví pod vlajkou Kajmaních ostrovov.

 

img

Technické parametre a špeciálne vlastnosti
 

Jachta Okto má štyri paluby a je dlhá takmer 66 metrov. Je vybavená dvomi motormi CAT 3512C s celkovým výkonom 4.732 konských síl pri 1.800 otáčkach za minútu. Pri polovičnom zaťažení dokáže jachta vyvinúť rýchlosť 18 uzlov (33 km/h) a vďaka 159.000 litrovej palivovej nádrži prepláva pri rýchlosti 13 uzlov veľmi slušných 12.500 kilometrov.

 

img

 

Na prednej palube sa nachádza helipad pre helikoptéru EC 135 alebo podobný stroj. Na jachte sa nachádza aj šesťmetrový bazén, ktorý môže byť napustený morskou aj čerstvou vodou a je vykurovaný alebo chladený protiprúdom. Pre hostí je k dispozícii aj výťah, ktorý ich vyvezie z podpalubia až na mostík. V zadnej časti jachty je garáž pre štyri člny, ktoré sú určené jak pre posádku tak aj pre hostí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies