Luxemburský premiér: Krajiny EÚ by mali na 1 deň uzavrieť schengenské hranice

NETKY.SK • 12 Október 2016, 07:46 • 2 min
Luxemburský premiér: Krajiny EÚ by mali na 1 deň uzavrieť schengenské hranice

PARÍŽ/BRUSEL - Členské krajiny Európskej únie by mali na jeden deň symbolicky uzavrieť schengenské hranice, aby demonštrovali, aké prednosti má členstvo v Únii a aby sa ľudia naučili vážiť si možnosť bezvízového cestovania v rámci zóny.

slovakia

left justify in out

Uzavretie hraníc na jeden deň by ľuďom ukázalo, čo znamenajú kontroly a s nimi spojené predĺženie čakania na vstup do iných štátov. Bol by to deň, ktorý by prakticky ukázal, čo by znamenalo vyčleniť sa z Európy.

 

Na konferencii v Paríži to v pondelok podľa internetového serveru Euractiv a tlačovej agentúry MTI vyhlásil predseda luxemburskej vlády Xavier Bettel.

 

Podľa jeho vlastných slov je strašné, čo navrhuje, avšak bolo by to dobré na to, aby občania pochopili, s akými výhodami sa spája členstvo v EÚ.

 

Bettel sa dotkol aj nedávneho referenda v Maďarsku o kvótach a vyjadril obavy z konečného výsledku plebiscitu. Európske hodnoty solidarity nemožno vymazať, povedal. Na všetko sa hľadí z národnej dimenzie, spoločná práca a zomknutie nejestvujú, o Bruseli hovoria ako by išlo o UFO, vyplynulo zo slov luxemburského premiéra.

 

Európa nemôže byť podľa Bettela menu a la carte, z ktorého si človek vyberie iba pre neho užitočné časti a ostatné ponechá bez povšimnutia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies