Luxembursko v závere rozhodlo o triumfe nad Macedónskom

NETKY.SK • 6 September 2015, 10:25 • 2 min
Luxembursko v závere rozhodlo o triumfe nad Macedónskom

LUXEMBURG - Futbalisti Luxemburska sa v sobotu postarali o prekvapenie, keď v domácom prostredí zdolali Macedónsko (1:0) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Rozhodujúci okamih vyrovnaného stretnutia sa zrodil v nadstavenom čase druhého polčasu, keď sa strelecky presadil domáci stredopoliar Sébastien Thill. Hostia urazili šťastenu v 85. min, keď Besart Abdurahimi nepremenil pokutový kop. Tím z Beneluxu oplatil súperovi prehru z októbra minulého roka, keď macedónsky tím rozhodol o triumfe 3:2 v Skopje rovnako gólom v nadstavenom čase druhého polčasu. Úspešným strelcom bol vtedy práve spomenutý Abdurahimi.


"Vo futbale predsa existuje spravodlivosť. Minulý rok sme v Macedónsku prehrali práve po góle v nadstavenom čase. Sme šťastní, že sme zvíťazili. Bol to síce menej atraktívny zápas ako pred rokom v Skopje, ale myslím si, že Macedónsko sa na našej pôde predviedlo lepšie ako doma. Pred zápasom som hráčom povedal, aby sa zamerali predovšetkým na defenzívu. Získali sme dôležité body. Ďalšie sa pokúsime získať aj v zápasoch proti Bielorusku či Slovensku. Som rád, že sa strelecky presadil práve Sébastien Thill. Tušil som, že sa zápas rozhodne až na konci, preto som ho poslal na trávnik," povedal podľa denníka Luxemburger Wort aj oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) luxemburský tréner Luc Holtz.


Jeho náprotivok z macedónskej lavičky Ljubinko Drulovič bol po stretnutí sklamaný, pretože veril v bodový zisk svojho mužstva. "Boli sme lepší ako Luxembursko a napriek tomu sme prehrali. Naše strely boli slabé a keď sme si aj vytvorili nejaké príležitosti, netrafili sme bránku. Ja aj hráči sme veľmi smutní, zaslúžili sme si lepší výsledok. Luxembursko skórovalo z jedinej šance. My sme nepremenili pokutový kop a súper nás potrestal. Je to tvrdá rana, ale v utorok musíme čeliť Španielsku," skonštatoval 46-ročný Srb Drulovič.


Luxembursko vďaka zisku troch bodov preskočilo v tabuľke práve svojho sobotňajšieho súpera a so ziskom štyroch bodov figuruje na piatom mieste. Macedónsko má o bod menej a okupuje poslednú 6. priečku tabuľky C-skupiny.

Kvalifikácia ME 2016 - sobota - výsledok:
C-skupina (Luxemburg):
Luxembursko - Macedónsko 1:0 (0:0)
Gól: 90.+ Thill, ŽK: 43. Ch. Martins - 31. Žuta, 40. Ristovski, 55. Abdurahimi, 90. Ristevski, rozhodoval: Evans (Wal.)


Zostavy:
Luxembursko: Joubert - R. Delgado, Philipps, Chanot, Jans - Ch. Martins (72. Thill), Gerson, Payal, Da Mota - Deville (64. Bensi) - Joachim
Macedónsko: Pačovski - Ristovski, Šikov, Mojsov (37. Ristevski), Žuta - Gligorov, M. Petrovič - Ibraimi (80. Aškovski), Abdurahimi, Trajkovski (74. Ilijoski) - Ivanovski

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies