Luxembursko čakajú zrejme predčasné voľby, Juncker nepresvedčil ani socialistov

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 21:52 • 2 min
Luxembursko čakajú zrejme predčasné voľby, Juncker nepresvedčil ani socialistov

LUXEMBURG - Služobne najstarší premiér členskej krajiny Európskej únie Jean-Claude Juncker z Luxemburska dnes po sedem hodín trvajúcom rokovaní parlamentu uviedol, že navrhne veľkovojvodovi Henrichovi I. vypísanie predčasných volieb. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Juncker, ktorý čelí kritike v súvislosti s aférou okolo nekontrolovaného pôsobenia domácej tajnej služby, predtým odmietol odstúpiť a na štvrtok zvolal mimoriadne zasadanie jeho, zdá sa, rozpadajúcej sa vlády.

Podľa vlastných slov registruje, že opozičné frakcie mu nevyjadrili dôveru a socialistov - koaličného partnera - nepresvedčil svojím vystúpením v priebehu dnešného dňa. Veľká väčšina zákonodarcov je tak evidentne za predčasné voľby vo veľkovojvodstve, o čom mieni vo štvrtok informovať panovníka druhej najmenšej členskej krajiny EÚ.

Úradujúca koalícia Junckerovej Ľudovej kresťansko-sociálnej strany (CSV) a Strany luxemburských socialistických pracujúcich (LSAP) mala v 60-člennom parlamente väčšinu 39 kresiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies