Luxemburga za rozpútanie bitky odmenili 6-zápasovým dištancom

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 10:36 • 2 min
Luxemburga za rozpútanie bitky odmenili 6-zápasovým dištancom

SAO PAULO - Bývalý tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Vanderlei Luxemburgo, ktorý vyprovokoval bitku po záverečnom hvizde aprílového zápasu skupinovej fázy Pohára osloboditeľov, si od Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) vykoledoval šesťzápasový dištanc a pokutu 25-tisíc amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Ešte horšie obišiel jeho asistent Emerson da Rosa, ktorému CONMEBOL naparila až osemzápasový trest a finančný postih vo výške 20 000 USD.

Luxemburgo ako kormidelník hosťujúceho Gremia sa po remíze 1:1 v čilskom Talcahuane s miestnym CD Huachipato začal posmievať domácej lavičke. Výsledok rozhodujúceho stretnutia 8. skupiny totiž posunul do osemfinále brazílsky klub. Čilskému realizačnému tímu okolo Jorgeho Pellicera a hráčom nebolo viac treba a rozbehli sa za provokatérom. Tréner hostí sa s úškrnom na tvári snažil pred odplatou vypariť do šatne, ale nestihol utiecť, tesne pred tunelom sa pošmykol, spadol na trávnik a musel sa brániť proti útoku rozzúrených Čiľanov. Naháňačka prerástla do bitky medzi hráčmi, ktorí si vybavovali účty päsťami a kopancami, zasahovali aj pohotovostné oddiely. 

"Nepovedal som im nič, čím by som ich vyprovokoval. Videl som, že sa chcú biť, preto som začal bežať," bránil sa Luxemburgo, ale jeho náprotivok Pellicier mal na situáciu iný názor: "Robil si z nás posmech. Jasné nešportové správanie. Posielal nás na dovolenku a pridal gesto rukou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies