Lutza Bachmanna vyhlásili na Tenerife za neželanú osobu

NETKY.SK • 29 Október 2016, 18:42 • 2 min
Lutza Bachmanna vyhlásili na Tenerife za neželanú osobu

SANTA CRUZ DE TENERIFE - Spoluzakladateľa nemeckého protiislamského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) Lutza Bachmanna vyhlásil v piatok parlament španielskeho ostrova Tenerife, kam sa presťahoval len nedávno, za neželanú osobu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom denník Sächsische Zeitung s odvolaním sa na španielsku agentúru EFE.

 

Príchod Bachmanna na Tenerife sa nepáčil najmä tamojšej pobočky ľavicovej strany Podemos. Hoci jeho vyhlásenie za neželanú osobu nemá praktické dôsledky, má pôsobiť ako "očkovanie", pretože Bachmann je ako "vírus", povedal hovorca strany Fernando Sabaté.

 

K tomuto názoru sa nakoniec priklonili aj ostatné strany v miestnom parlamente. Socialista Miguel Ángel Pérez povedal, že politici majú "morálnu povinnosť odsúdili prítomnosť rasistov a xenofóbov" na ostrove. Vyslovil sa tiež za to, aby španielska vláda podnikla "diplomatické kroky" voči Bachmannovi.

 

Podľa Sächsische Zeitung sa Bachmann s manželkou odsťahovali z Kesselsdorfu pri Drážďanoch už v máji. Presťahovanie na Tenerife, kde žijú v mestečku Adeje, oznámil až v septembri na Facebooku. Ako jeden z dôvodov tohto kroku uviedol rastúci tlak okolia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies