Ľupták poznal Kováča ako dôstojného človeka

NETKY.SK • 6 Október 2016, 14:30 • 2 min
Ľupták poznal Kováča ako dôstojného človeka

BRATISLAVA - Bývalý prezident Slovenskej republiky bol výrazný politik. Myslí si to Ján Ľupták, ktorý bol v čase prezidenta Michala Kováča predsedom Združenia robotníkov Slovenska a podpredsedom parlamentu.

slovakia

left justify in out

"Ako politik to bol výrazný človek. Bol nekonfliktný, vždy vedel zaujať stanovisko, zrozumiteľne a jasne. Nikoho nevedel uraziť, ponížiť, vždy vystupoval dôstojne, a to sa mi u neho páčilo. Viackrát sme sa spolu stretli, osobne sme diskutovali ako politici," povedal pre agentúru SITA Ľupták.


Ľupták bol v roku 1990 zvolený za poslanca Slovenskej národnej rady za Stranu demokratickej ľavice. Potom ho zvolili aj v parlamentných voľbách v roku 1992. V roku 1994 kandidoval vo voľbách za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky za jeho stranu Združenie robotníkov Slovenska (ZRS). Strana sa stala súčasťou vládnej trojkoalície so SNS a HZDS na čele s premiérom Vladimírom Mečiarom a Ľuptáka zvolili za podpredsedu NR SR.


Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel vo veku 86 rokov v stredu 5. októbra o 19:50 v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Do nemocnice ho previezli v piatok 30. septembra na kardiologickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Dôvodom boli kardiovaskulárne problémy. Bývalý prezident bojoval s podlomeným zdravím už niekoľko rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona