Lupiči pri prepade banky odrezali hlavy šiestim ochrankárom

NETKY.SK • 4 August 2010, 06:37 • 2 min
Lupiči pri prepade banky odrezali hlavy šiestim ochrankárom

Lupiči pri prepade banky odrezali hlavy šiestim ochrankárom

slovakia

left justify in out

img

Útočníci pri lúpežnom prepadnutí banky v Afganistane odrezali dnes hlavy šiestim pracovníkom súkromnej strážnej služby. Informovala o tom dnes miestna polícia.
      Pri inom incidente uskutočnili povstalci pozemný útok na najväčšiu základňu NATO na juhu krajiny. Ako však uviedli predstavitelia medzinárodných jednotiek, nedošlo k narušeniu bezpečnosti leteckej základne v Kandaháre.
      Podľa hovorcu polície pre provinciu Balch na severe krajiny, kde došlo k prepadu pobočky Kabul Bank, útočníci strážnikov otrávili jedom a potom ich zbavili hláv. Ako dodal, jed im očividne pridali do jedla v pondelok večer. Lupiči si odniesli v prepočte 176.000 eur v amerických dolároch i afganskej mene.
      Ako uviedol hovorca jednotiek NATO v Afganistane Fred de Mos, útok na základňu v Kandaháre trval približne hodinu a začal krátko pred polnocou v noci nadnes. Nikto sa bezprostredne k nemu neprihlásil, ale okolnosti nasvedčujú, že ho má na svedomí hnutie Taliban, ktorého terčom sú významné vládne a vojenské ciele.
      De Mos konštatoval, že nemá zatiaľ žiadne informácie o obetiach ani počte útočníkov na základňu. Vojaci stále uskutočňujú operáciu na dolapenie povstalcov v okolí základne, ktorá nateraz nečelí žiadnej hrozbe.
      Hovorca regionálnej vlády v provincii Kandahár uviedol, že útočníkov bolo päť a dvoch z nich zabili. Povedal, že vypálili dve rakety na základňu.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies