Lupič sa prerátal: Išiel lúpiť do bezhotovostnej pobočky, odišiel s prázdnymi rukami!

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:09 • 2 min
Lupič sa prerátal: Išiel lúpiť do bezhotovostnej pobočky, odišiel s prázdnymi rukami!

BRATISLAVA - Pobočku banky na Krížnej ulici v Bratislave dnes pred obedom prepadol neznámy páchateľ.

slovakia

left justify in out

Lupič si však neodniesol ani cent, od pracovníčok banky sa dozvedel, že ide o bezhotovostnú pobočku. Policajti po lupičovi intenzívne pátrajú, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Podľa polície približne o 11:15 vošiel neznámy ozbrojený páchateľ do priestorov pobočky a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčok peniaze. "Ženy mu však finančnú hotovosť nevydali s odôvodnením, že sú bezhotovostnou pobočkou, na čo muž odišiel na dosiaľ neznáme miesto," uviedla Považanová s tým, že v pobočke v čase lúpeže klienti neboli a nik nebol zranený. 

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri dolapení lupiča, ktorý má približne 25 až 30 rokov, vysoký je asi 175 cm, strednej postavy. Na sebe mal čiernu mikinu, čierne nohavice, biele tenisky a na hlave šiltovku tmavej farby. Ozbrojený bol krátkou guľovou zbraňou. "Ak si občania všimli v čase okolo 11:15 na Krížnej ulici a v jej blízkom okolí unikajúceho muža, alebo akékoľvek podozrivé konanie osoby, žiadame ich, aby nám informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne tak môžu urobiť aj osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodala policajná hovorkyňa.

Lúpeže bánk v roku 2013:

9. januára 
Ozbrojený, kuklou maskovaný páchateľ lúpil popoludní v pobočke banky na Dolnej ulici v Banskej Bystrici. Zamestnanca ohrozoval zbraňou, v ruksaku si odniesol viac ako 1 800 eur. Pri prepade nebol nikto zranený. 

1. februára 
Ozbrojený páchateľ s kuklou na hlave lúpil pred piatou hodinou popoludní v pobočke banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači. Odniesol si 3 500 eur. V banke v čase prepadu neboli klienti, nikto nebol zranený. V marci polícia z tohto činu obvinila 38-ročného Miloša K. z Bratislavy, ktorý skončil vo väzení pre inú majetkovú trestnú činnosť. 

5. februára 
Ozbrojený páchateľ lúpil napoludnie v pobočke banky na Ulici M. R. Štefánika v Pezinku. Odniesol si niekoľko tisíc eur aj s farbiacim balíčkom. V čase prepadu nebol v banke žiaden klient, nikto zo zamestnancov nebol zranený. 

14. marca 
Dvaja ozbrojení a maskovaní páchatelia lúpili v banke v liptovskomikulášskom obchodnom centre. V jednej pokladni našli iba papierové vrecká, druhú sa pracovníčke otvoriť nepodarilo. Z banky ušli bez peňazí. 

27. marca 
Maskovaný muž prepadol banku v Rajci. So sebou si odniesol niekoľko bankoviek a ušiel v aute. Zastavila ho však polícia. 47-ročný muž sa vlastnou zbraňou postrelil, okamžite ho previezli do nemocnice, zraneniam však podľahol. 

11. apríla 
Neznámy muž prepadol pobočku banky na Panónskej ulici v Bratislave. Pod hrozbou použitia zbrane si od zamestnankyne vypýtal peniaze. Z banky si odniesol 3 000 eur, nikto nebol zranený. 

17. apríla 
Ozbrojený a maskovaný muž lúpil napoludnie v banke na Americkej triede v Košiciach. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený. 

22. apríla 
Krátko pred 15:00 lúpil maskovaný páchateľ v pobočke Slovenskej sporiteľne na Námestí Dr. Clementisa v Tisovci. Pracovníčke pohrozil odpálením granátu, odniesol si viac ako tritisíc eur. Po pár hodinách policajti páchateľa zadržali v meste. Dvadsaťdvaročného mladíka z Hnúšte obvinili z lúpeže. K činu sa priznal a odovzdal aj väčšinu z ulúpených peňazí. Motívom jeho činu bol dlh a jediné riešenie videl nezamestnaný muž v bankovej lúpeži. 

26. apríla 
Ozbrojený muž prišiel krátko pred 12:45 do banky na Rovniankovej ulici v bratislavskej Petržalke. Od zamestnankýň žiadal peniaze, no následne bez nich ušiel. Koncom júna polícia z tohto činu obvinila 31-ročného Andreja z Bratislavy. Na svedomí má však aj ďalšie ozbrojené prepady v tejto mestskej časti. Lúpil v stávkovej kancelári, pohostinstve aj v potravinách. 

30. apríla 
Ozbrojený muž krátko pred 16:30 prepadol banku na Kaštieľskej ulici v Bratislave. Páchateľ s lupom ušiel. Zamestnanci ani klienti banky zranení neboli. 

27. mája 
Ozbrojený muž lúpil krátko pred 13:00 v banke na rohu ulíc Herlianska – Komárnicka v bratislavskom Ružinove. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený. 

28. mája 
Maskovaný muž sa predpoludním pokúsil dostať do banky na Čavojského ulici v Bratislave. Po upozornení klientky a rýchlej reakcii zamestnancov sa mu to nepodarilo. Muža v krátkom čase zadržali policajti v Trnave. Tridsaťtriročný Trnavčan už čelí obvineniam z lúpeže v štádiu pokusu. 

30. mája 
Dvaja muži vyzbrojení samopalmi lúpili popoludní v pobočke banky v Smoleniciach v Trnavskom okrese. Podľa neoficiálnych informácií si odniesli asi 90-tisíc eur. Po lupičov prišiel do banky ich komplic s tým, aby rýchlo skončili, pretože na miesto idú policajti. Páchatelia ušli v čiernom terénnom aute. Nikto nebol zranený. 

1. júla 
Ozbrojení páchatelia lúpili predpoludním v banke v Leopoldove. Za pár minút si z pokladní odniesli niekoľko tisíc eur v rôznych menách a z miesta ušli na Audi. Zhorené auto našli neskôr neďaleko Šúroviec pri Váhu. Páchateľov policajti vypátrali a 24. júla z tohto činu obvinli dvoch vojakov 29-ročného Petra zo Serede a 23-ročného Miroslava z Kostolian nad Hornádom. 

23. júla 
Ozbrojený, maskovaný muž lúpil ráno v banke na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke. Pri prepade nebol nikto zranený. 

30. júla 
Banku na Dukelskej ulici v Giraltovciach v okrese Svidník prepadol 61-ročný muž, ktorý pristúpil k pracovníčke banky s lístkom, na ktorom bolo napísané, aby mu vydala peniaze a nevolala políciu inak odpáli výbušninu, ktorú mal údajne v obálke. Pracovníčka vysvetlila mužovi, že mu peniaze mu z technických príčin nemôže vydať hneď. Muž potom z banky odišiel. Muža sa polícii podarilo vypátrať a ešte v ten istý deň ho obvinili. 

2. septembra 
Lupič asi o 17:00 prišiel do banky na Tupolevovej ulici v bratislavskej Petržalke. Odniesol si asi 500 eur. Do hodiny policajti podozrivého muža zadržali a predviedli na policajné oddelenie, kde sa priznal. O deň neskôr vyšetrovateľ 44-ročného Bratislavčana z tohto činu obvinil. Pri prepade nebol nikto zranený, v tom čase v nebol v pobočke žiaden klient. 

9. septembra 
Pobočku banky na Krížnej ulici v Bratislave prepadol pred obedom neznámy páchateľ, ozbrojený bol krátkou guľovou zbraňou. Lupič si však neodniesol ani cent, od pracovníčok banky sa totiž dozvedel, že ide o bezhotovostnú pobočku. V pobočke v čase lúpeže klienti neboli a ani sa nik nezranil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies