Lúpežníci prepadli poslanca Partizánskeho: Chceli milión eur!

NETKY.SK • 26 November 2013, 13:40 • 2 min
Lúpežníci prepadli poslanca Partizánskeho: Chceli milión eur!

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje prepadnutie poslanca mestského zastupiteľstva v Partizánskom, 41-ročného podnikateľa Jozefa Ondrušku, od ktorého lúpežníci chceli milión eur. Strieľali mu pri hlave a takmer ho zadusili plachtou, píše portál denníka Nový Čas čas.sk.

slovakia

left justify in out

Lúpež sa stala pred niekoľkými dňami v Partizánskom, traja neznámi maskovaní muži krátko po 19. hodine vtrhli na dvor rodinného domu a prepadli poslanca. "Vtrhli do dvora a povedali, že sú policajti. Keď ma začali zväzovať páskou, pochopil som, že to nie sú policajti. Boli vo veku okolo 25 rokov. Priviazali ma o komín, ktorý mám vo vnútri domu," povedal portálu poslanec o začiatku prepadnutia. Poslanca zviazali, vyhrážali sa mu zabitím a odviedli do domu. Na výstrahu zaznel aj jeden výstrel. "Hodili ma na posteľ. Prehodili mi cez hlavu plachtu. Skoro som sa zadusil. Stále opakovali, že chcú milión eur. Boli presvedčení, že mám doma toľko peňazí. V živote som toľko peňazí doma nemal, nemám v dome ani trezor," pokračoval Ondruška, ktorému lúpežníci napokon zobrali 500 eur a ušli. Portál dodáva, že Ondruškovi sa podarilo samému vyslobodiť a privolať políciu. 

"Bolo začaté trestné stíhanie vo veci lúpeže, vydierania, porušovania domovej slobody a obmedzovania osobnej slobody," povedal webu trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. "Chcem, aby sa prípad vyšetril a polícia našla podozrivých. Aby si tí traja, ktorí ma prepadli v dome, nemysleli, že sa také veci môžu beztrestne robiť," cituje čas.sk poslanca Ondrušku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies