Lundqvist: Vrátim sa, keď bude správny čas

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 13:14 • 2 min
Lundqvist: Vrátim sa, keď bude správny čas

NEW YORK - Presný termín návratu brankára Henrika Lundqvista do zostavy tímu zámorskej hokejovej NHL New York Rangers ešte nie je známy.

slovakia

left justify in out

Skúsený Švéd nútene pauzuje od úvodu februára, problémy mal s cievnym zranením krku. "Hokej hrá v mojom živote dôležitú úlohu a aj po krátkej chvíli mi veľmi chýba. Po fyzickej stránke sa cítil vynikajúco, teraz musím svoj návrat len správne načasovať. Mám pred sebou niekoľko tréningov, je potrebné si opäť zvyknúť na rôzne herné situácie," prezradil Lundqvist po jednom z individuálnych tréningov.


Švéd sa zranil 31. januára, keď ho trafil do krku puk z hokejky Brada Malona z Caroliny. Zápas dochytal a nastúpil aj na ďalší proti Floride o dva dni neskôr. Lekárom sa však neskôr priznal, že sa mu točila hlava. Až ďalšie testy odhalili rozsah poškodenia ciev.


"Počas tohto týždňa chcem na tréningoch urobiť všetko pre to, aby som sa vrátil do zostavy čo najskôr. Stane sa tak až vtedy, keď sa s trénermi zhodneme, že je ten správny čas. Veľmi túžim chytať, hokej mi veľmi chýba," pokračoval 33-ročný Lundqvist, ktorý mal v 39 zápasoch tejto sezóny priemer 2,25 inkasovaného gólu s úspešnosťou zásahov 92,2 percenta. Švédsky gólman by mal v piatok absolvovať tréning s prvým tímom a prezradil, že sa teší na strely od spoluhráčov. Doteraz totiž čelil iba nízkym pokusom od trénerov. "Dôležité bude, aby som to 'neprepískol'. Musím ísť na všetko postupne, je totiž viac ako isté, že hneď od úvodu nebudem perfektný. Nejaký čas to potrvá," dodal Lundqvist.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies