Lukratívnu exhibíciu pred 50-tisíc divákmi vyhrali Nemci

NETKY.SK • 29 December 2013, 12:31 • 2 min
 Lukratívnu exhibíciu pred 50-tisíc divákmi vyhrali Nemci

GELSENKIRCHEN - V Gelsenkirchene sa presadili Nemci Dahlmeierová a Graf.

slovakia

left justify in out

Nemeckí biatlonisti Laura Dahlmeierová a Florian Graf sa stali víťazmi exhibičných pretekov dvojíc v nemeckom Gelsenkirchene. Z finančného balíka 156-tisíc eur na odmeny si odniesli najväčšiu sumu - po 28-tisíc. Dahlmeierová s Grafom sú len druhou čisto nemeckou dvojicou, ktorá sa presadila v dvanásťročnej histórii exhibície. Ako jediným pred nimi sa to podarilo na štadióne futbalového Schalke v roku 2002 Martine Glagowovej a Michaelovi Greisovi. Naposledy niekto z Nemcov vyhral v roku 2009, keď sa presadila Kati Wilhelmová po boku Rakúšana Christopha Sumanna.
Preteky sledovalo vyše 50-tisíc divákov. „Bolo to šialenstvo, ten hukot bol neuveriteľný. Niečo podobné som ešte nikdy nezažila,“ tvrdila Dahlmeierová. Na 2. mieste skončili Ukrajinci Olena Pidrušná a Andrij Deryzemľa, tretí finišovali Slovinci Teja Gregorinová a Jakov Fak. 

Výsledky: 
1. Laura Dahlmeierová, Florian Graf (Nem.) 32:28,1 min, 2. Olena Pidgrušná, Andrij Deryzemľa (Ukr.) +4,7 s, 3. Teja Gregorinová, Jakov Fak (Slovin.) +16,5.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies