Lukratívna zmluva: Právny zástupca v spore s majiteľom Unionu ročne zarobí takmer milión!

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 11:15 • 2 min
Lukratívna zmluva: Právny zástupca v spore s majiteľom Unionu ročne zarobí takmer milión!

BRATISLAVA - Služby právnikov, ktorí budú zastupovať Slovensko v arbitráži s majiteľom zdravotnej poisťovne Union Achmeou, môžu ročne stáť takmer milión eur. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú po štyroch mesiacoch od výberu právneho zástupcu Squire Sanders (US) LL zverejnilo ministerstvo financií, informovali v dnešnom vydaní Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

Podľa tejto zmluvy bude hodinová mzda pre partnerov Squire Sanders 460 eur a pre asistentov 220 eur. Mesačne môžu dostať maximálne 70.000 eur, no zvýšiť to môžu cestovné a režijné náklady. Celková maximálna odmena pre kanceláriu určená nie je. Štát už dal dosiaľ na spory s poisťovňami vyše 25 miliónov eur, pripomína denník.

Ministerstvo financií vysvetlilo, že podmienky zmluvy reflektujú požiadavky uplatnené pri výbere zástupcu a známe okolnosti sporu. "Pri každom výbere zástupcu pre arbitráž berieme do úvahy kvalitatívne a cenové kritériá. Za hlavné kritériá pri posudzovaní ponúk sú považované skúsenosti v medzinárodnom arbitrážnom riešení sporov, hodinová odmena za právne služby, ročná odmena, celkový strop fakturovanej odmeny a odmena za úspech," uviedlo tlačové oddelenie rezortu.

Spôsob výberu právneho zástupcu sa podľa rezortu financií neodlišuje od štandardných postupov zaužívaných v iných štátoch Európskej únie (EÚ). "V prípade každej arbitráže oslovujeme viacerých uchádzačov, pri ktorých je najväčší objektívny predpoklad, že majú potrebné znalosti a skúsenosti pre potreby konkrétneho sporu a vedia poskytnúť služby, ktoré zamedzia možným značným hroziacim škodám," vysvetlilo ministerstvo. V tomto prípade bolo v hre o zastupovanie celkovo šesť právnych firiem. Podľa informácií HN sú právnici pre arbitráže vyberaní na základe zverejnenia výzvy v dvoch medzinárodných časopisoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies