Lukostreľkyňa Longová nepôjde do Ria sama, Baláž vybojoval ďalšiu miestenku

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:18 • 2 min
Lukostreľkyňa Longová nepôjde do Ria sama, Baláž vybojoval ďalšiu miestenku

ANTALYA - Slovenským lukostrelcom sa darilo v piatkovej kvalifikačnej súťaži v tureckej Antalyi o účasť na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Uspel predovšetkým Boris Baláž, ktorý vybojoval pre Slovensko ďalšiu miestenku, a tak Alexandra Longová nebude v Brazílii jedinou reprezentantkou SR v tomto športovom odvetví. Baláž i Longová štartovali vlani na európskych hrách v azerbajdžanskom Baku.


Trojica Miroslav Duchoň, Juraj Duchoň a Boris Baláž prešla úvodnými dvoma kolami eliminácie zaradenej do programu 3. kola Svetového pohára. M. Duchoň stroskotal v 3. kole (celkovo mu patrila 17. priečka), J. Duchoň v osemfinále (9.) a Baláž až vo štvrťfinále, kde bol nad jeho sily Witthaya Thamwong z Thajska (2:6) a v konečnom poradí obsadil 6. priečku.


"Na olympijské hry postupovali prví šiesti, takže sa tešíme z druhej miestenky. Baláž bol zo štyroch zdolaných štvrťfinalistov druhý najlepší vďaka získanému setu v dueli s Thajčanom Thamwongom. Je to možno nečakané, ale ja som stále veril, že by to mohlo vyjsť. Všetci traja naši reprezentanti boli výborne pripravení, zastrieľali veľmi dobre a dosiahli pekný počet víťazstiev. Zo strany našej mužskej reprezentácie to vôbec najvydarenejšie vystúpenie za ostatné roky. Aspoň jedna miestenka bol náš cieľ, takže to je nadplán, ale o to radostnejšie," povedal pre agentúru SITA predseda Slovenského lukostreleckého zväzu Matúš Durný.


V Turecku sa v silnej konkurencii rozdávali posledné individuálne miestenky pre krajiny bez istoty štartu na OH 2016 a ďalšie tri pre družstvá. Medzi tímami sa pokúšali o prekvapenie aj Slováci, ale trojica Vladimír Hurban mladší, Miroslav Duchoň a Juraj Duchoň neprešla pondelňajšou kvalifikáciou.


Alexandra Longová obsadila v súťaži olympijského luku žien konečné 57. miesto. V stredajšej eliminačnej časti stroskotala hneď v prvom kole, v ktorom nestačila na súperku z Indonézie, Ike Ročmawatiovej podľahla 4:6. Druhá slovenská zástupkyňa medzi ženami Zuzana Lučaničová z kvalifikácie nepostúpila a patrí jej konečná 141. priečka. Dvadsaťdvaročná zverenkyňa trénera Daniela Kraváčka Longová na májových majstrovstvách Európy v Nottinghame senzačne vybojovala prvú lukostreleckú miestenku na olympijské hry v histórii štátnej samostatnosti Slovenska. Spolu s Lučaničovou už v Antalyi nemohli získať pre krajinu ďalšie miestenky do Ria.

Svetový pohár v lukostreľbe - 3. kolo - Antalya (Tur.) - výsledky - piatok

Olympijský luk - muži - eliminácia o účasť na OH 2016:
jednotlivci
1. kolo
Boris Baláž (SR) - Dan Adriaensen (Belg.) 6:5 (v rozstrel na 1 šíp X:7)
Juraj Duchoň (SR) - Jaba Mosešvili (Gruz.) 6:0
Miroslav Duchoň (SR) - Vasil Šahnazarjan (Arm.) 6:0
2. kolo:
Boris Baláž (SR) - Keith Teo Kee Hui (Sing.) 6:0
Juraj Duchoň (SR) - Árpád Banda (Maď.) 6:2
Miroslav Duchoň (SR) - Pak Jong-won (KĽDR) 6:4
3. kolo:
Boris Baláž (SR) - Bair Cybekdoržiev (Rus.) 6:4
Juraj Duchoň (SR) - Zurab Mestvirišvili (Gruz.) 7:3
Miroslav Duchoň (SR) - Pawel Marzec (Poľ.) 0:6
osemfinále:
Boris Baláž (SR) - Alexander Liahušev (Biel.) 6:2
Juraj Duchoň (SR) - Robin Ramaekers (Belg.) 3:7
štvrťfinále:
Boris Baláž (SR) - Witthaya Thamwong (Thaj.) 2:6



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies