Lukoil plánuje na dividendy vynakladať minimálne 25 % zisku

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 17:16 • 2 min
Lukoil plánuje na dividendy vynakladať minimálne 25 % zisku

MOSKVA - Spoločnosť Lukoil, ktorá je druhým najväčším ruským producentom ropy, informovala, že jej vedenie navrhlo z výsledkov za rok 2015 vyplatiť dividendy v sume 177 rubľov (RUB) na akciu vrátane predbežnej dividendy.

slovakia

left justify in out

Vlani Lukoil vyplatil celoročné dividendy vo výške 154 RUB na akciu. Lukoil zároveň v pondelok uviedol, že zmenil svoju dividendovú politiku, vrátane rozhodnutia, že na dividendy bude vynakladať prinajmenšom 25 % čistého zisku podľa medzinárodných účtovných štandardov (IFSR).


Podiel čistého zisku určený na vyplatenie dividend tak Lukoil zvýšil z predchádzajúcej úrovne 15 % podľa IFSR. Spoločnosť zároveň konštatovala, že plánuje zvyšovanie dividend na akciu prinajmenšom o mieru inflácie počas obdobia, za ktoré ich vypláca.

 

Lukoil tento mesiac informoval, že jeho čistý zisk vlani klesol o 26 % na 291,1 mld. rubľov (RUB) v dôsledku odpisov hodnoty časti majetku po prudkom poklese cien ropy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies