Lukášovi Latinákovi chýba na Vianoce tradičný rodinný chaos

NETKY.SK • 25 December 2013, 11:42 • 2 min
 Lukášovi Latinákovi chýba na Vianoce tradičný rodinný chaos

BRATISLAVA - Hercovi, ktorý je známy najmä vďaka svojmu zmyslu pre humor, chýba na sviatky ruch veľkej rodiny, ktorý poznal doma v Hriňovej. Vianoce trávi v kruhu najbližších so svojou mladou rodinkou v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Obľúbený slovenský herec Lukáš Latinák, ktorý sa preslávil najmä svojím sympatickým zmyslom pre humor, si tento rok vianočnú atmosféru užíval až na tesne pred Štedrým dňom. A ako vyzerajú u Latinákovcov samotné vianočné sviatky? "Teraz máme Vianoce už vlastné, len naša rodinka tu v Bratislave, čiže len Anička a Damián, no tak je to pekné, že sme sami rodina a oslavujeme, ale ja som furt nespokojný," povedal známy predstaviteľ Karola Hurku zo seriálu Profesionáli (2008), ktorému stále chýbajú "divokejšie" Vianoce z Hriňovej, kde vyrastal. "Mám zážitky z detstva a potrebujem mať okolo seba veľký rozruch, veľa ľudí, veľkú rodinu, mať pocit, že človek niekam patrí," uviedol.

Na Hriňovú i na Východ, odkiaľ pochádza jeho manželka, sa však vyberajú hneď po sviatkoch, a tak majú dostatok času užiť si všetkých svojich najbližších. "Vianoce máme tu v Bratislave a potom ideme na dva dni na Hriňovú, respektíve na Heľpu k starej materi, a potom ešte putujeme na Východ, na Spiš, odkiaľ je moja manželka. Tam ešte strávime chvíľku a potom si vymyslíme, čo ďalej, či bude nejaká lyžovačka alebo sánkovačka alebo nejaká guľovačka," prezradil Latinák. 

Od rodiny z Hriňovej si 36-ročný herec priniesol do Bratislavy naozaj unikátne tradície. "Chrípku. Raz som si doniesol z mojej rodiny na Vianoce chrípku. Bol to príjemný darček, aj to nebol príjemný darček..." povedal Latinák s poriadnou dávkou humoru. Doma si však na tradíciách dávajú naozaj záležať. "Pohádali sme sa celá rodina, ako sa zvykneme, lebo chlapi si vypili a ženy sa hnevali. Je to také neslovenské, ale traduje sa to. Že muži si vypijú a ženy sa hnevajú - tak to býva. A potom sa všetci tešia na Štefana, na štefánsku zábavu, kde sa môžu opiť všetci rovnako, aby si na druhý deň nemali čo vyčítať," vysvetlil s úsmevom. 

S manželkou Aničkou si však v Bratislave užívajú pokojnejšie Vianoce so všetkým, čo k tomu patrí - rybou, šalátom i kapustnicou. Jeho obľúbený zvyk si však adoptovali z východného Slovenska. "Výborný zvyk je na Východe - to je perfektné, treba dodržiavať tento rituál - že na druhý deň, 25., sa nič nerobí, nikam sa nechodí, návštevy sa neprijímajú. Proste zavretý dom, všetci môžu byť celý deň aj v pyžame a vyvalení povedzme pri telke a jediné, kde sa chodí, je chladnička alebo špajza," uzavrel obľúbený herec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies