Lukašenko vyhlásil, že Západ sa zameriava na zmenu moci v Bielorusku

NETKY.SK • 19 Október 2021, 13:07 • 2 min
Lukašenko vyhlásil, že Západ sa zameriava na zmenu moci v Bielorusku

MINSK – Bieloruský prezident Alexander Lukašenko uviedol, že západné štáty sú zamerané na zmenu moci v republike, na čo používajú sankcie, financujú protesty a extrémizmus a od Výboru pre bezpečnosť štátu požiadal zvýšenie efektivity práce a potenciálu tajných spravodajských služieb.

slovakia

left justify in out

„Kolektívny Západ pokračuje v zasahovaní do vnútorných záležitostí našej krajiny s cieľom zmeny moci a najnebezpečnejšou vecou pre nás je zničenie nezávislosti nášho štátu. Toto si musíme pamätať,“ povedal Lukašenko v pondelok počas zvažovania personálnych otázok.

 

img

 

Podľa prezidenta, ktorého cituje agentúra BelTA, „používajú sankcie, financujú protesty, extrémizmus a terorizmus“. „Militanti sú vybraní a vycvičení. Nielenže to vieme, ale aj s tým pracujeme,“ zdôraznil. Lukašenko upozornil na skutočnosť, že „situácia v krajine je naďalej napätá a znepokojuje sa“.

 

„Viete lepšie ako ktokoľvek iný, že neúspešný pokus o prevrat (po prezidentských voľbách 9. augusta 2020) nezmenil plány nepriateľa. Za jeden z možných dátumov ďalšieho pokusu o revolúciu – deň x, ako sa domnievajú, sa považuje obdobie ústavného referenda,“ povedal.

 

Prečítajte si: Francúzsky veľvyslanec musel opustiť Bielorusko. Vyzval ho na to Minsk

 

img

 

Prezident upozornil, že v republike sa plánuje sabotáž vo vojenských a hospodárskych objektoch. „Zahraničné špeciálne služby a ich komplici skúmajú situáciu v pracovných kolektívoch a pokúšajú sa inšpirovať štrajky,“ povedal. Podľa neho sú sabotážne akcie plánované „na objektoch obranného komplexu, ekonomiky a podpory života“.

 

Účinnosť spravodajských služieb

 

Lukašenko požiadal, aby Bezpečnostný výbor štátu zlepšil efektivitu práce a zvýšil potenciál agentúry v týchto podmienkach. Bieloruský líder pripomenul, že prioritnými úlohami zostáva identifikovať a potlačiť ašpirácie zahraničných špeciálnych služieb na uzavreté oficiálne informácie štátnych orgánov a podnikov. Zdôraznil tiež, že je dôležité držať krok s oponentmi a rozšíriť používanie moderných technológií v operačných činnostiach, zvýšiť efektivitu technickej jednotky KGB, elektronického prieskumu a rozvíjať vedecký potenciál.

 

    




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona