Lukašenko sľúbil Ukrajine pomoc, nepovedal akú

NETKY.SK • 21 December 2014, 22:49 • 2 min
Lukašenko sľúbil Ukrajine pomoc, nepovedal akú

MOSKVA - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko sľúbil Ukrajine pomoc, ak o ňu vláda požiada. Nešpecifikoval však, o akú pomoc by malo ísť.

slovakia

left justify in out

Lukašenko sa vyjadril v nedeľu počas návštevy Ukrajiny, kde sa v Kyjeve stretol s tamojším prezidentom Petrom Porošenkom. "Ak budete niečo potrebovať od Bieloruska, oznámte nám to, a my to pre vás do jedného dňa urobíme," vyhlásil bieloruský líder s tým, že Ukrajine praje len to najlepšie. Pomoc Ukrajine v nedeľu prisľúbil aj prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev, s ktorým sa má Porošenko stretnúť v pondelok v Kyjeve.

 

Kazachstan aj Bielorusko majú tradične dobré vzťahy s Ruskom, ktoré podporuje proruských separatistov na východe Ukrajiny a ktoré Západ a Kyjev obviňujú z rozdúchavania tamojšieho konfliktu. Lídri Ruska, Bieloruska a Kazachstanu koncom mája v kazašskej Astane podpísali dohodu o vzniku Eurázijského zväzu. Zoskupenie začne fungovať v januári budúceho roka. Cieľom trhu s viac než 170 miliónmi ľudí je vytvoriť konkurenciu Európskej únii, Spojeným štátom a Číne. Eurázijská únia má postupne zahŕňať aj Arménsko, Kirgizsko a ďalšie postsovietske štáty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies