Lukašenko pozval pápeža a ruského patriarchu na schôdzku v Bielorusku

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 17:05 • 2 min
Lukašenko pozval pápeža a ruského patriarchu na schôdzku v Bielorusku

VATIKÁN/MINSK - Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko pozval pápeža Františka na "mierové stretnutie" s ruským pravoslávnym patriarchom Kirillom vo svojej krajine.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s konfliktom na Ukrajine sú potrebné nové iniciatívy, "najlepšie aj duchovné", uviedol Lukašenko po audiencii vo Vatikáne. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Lukašenko pripomenul februárové historické stretnutie Františka a Kirilla na Kube, prvú schôdzku hláv katolíckej a ruskej pravoslávnej cirkvi. "Všetko je v Božích rukách. Ak on dá svoje požehnanie, potom sa stretnú najvyšší hierarchovia katolíckej a pravoslávnej cirkvi na bieloruskej pôde," uviedol bieloruský líder podľa štátnej tlačovej agentúry Belta. Pozvať chce tiež ukrajinských duchovných, ako aj zástupcov judaizmu a islamu.

 

"Mali by si spolu sadnúť, hovoriť a potom sa budú modliť pred miliónmi pútnikov v mene mieru," vyhlásil Lukašenko. Vatikán k jeho návrhu uviedol len to, že úloha bieloruskej metropoly Minsk v úsilí o mier v regióne je uznávaná.

 

Lukašenko čelí izolácii zo strany Západu pre obvinenia z potláčania opozície v Bielorusku. V bieloruskom hlavnom meste však prebiehajú rokovania zamerané na nájdenie riešenia konfliktu na východe Ukrajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies