Lukašenko nie je spokojný s vyskakujúcimi Židmi

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 09:23 • 2 min
Lukašenko nie je spokojný s vyskakujúcimi Židmi

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v stredu skritizoval židovského guvernéra Minskej oblasti, ktorému vyčítal neschopnosť dostať židovskú populáciu v jeho regióne pod kontrolu podľa jeho predstáv.

slovakia

left justify in out

V rámci prejavu o stave krajiny takto reagoval na verejnú kritiku jeho nariadenia o daňovom zaťažení ľudí pracujúcich menej ako 183 dní v roku zo strany populárneho židovského portálu. Podľa kontroverzného Lukašenka minský guvernér Semjon Šapiró zlyhal, keďže kritický šéf portálu sa "nesprával správne".

 

"Pred rokom som vám povedal, aby ste dostali všetkých Židov v Bielorusku pod kontrolu," povedal Lukašenko na adresu Šaoira a Židov označil za ľudí, ktorí si "neradi špinia ruky alebo bojujú". Ako však dodal, počas druhej svetovej vojny v boji proti nacizmu "si ruky špinili spolu s nami". Podiel Židov v Bielorusku predstavuje menej ako dve desatiny percenta populácie postsovietskej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona