Lukašenko: Bieloruský vývoj vojensko-priemyselného komplexu prekvapí tých, ktorí majú agresívne plány

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 16:50 • 2 min
Lukašenko: Bieloruský vývoj vojensko-priemyselného komplexu prekvapí tých, ktorí majú agresívne plány

MINSK – Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko povedal, že bieloruský vývoj vojensko-priemyselného komplexu dokáže prekvapiť a vytriezvieť tých ľudí, ktorí vymýšľajú agresívne plány proti Minsku a Moskve.

slovakia

left justify in out

„Náš vývoj dokáže prekvapiť, a čo je najdôležitejšie, vytriezvieť ľudí, ktorí vymýšľajú agresívne plány proti Bielorusku a Rusku,“ povedal Lukašenko na utorkovom stretnutí o rozvoji mikroelektroniky, informuje prezidentská tlačová služba. Hlava štátu poznamenala, že „bieloruské radarové systémy na rôzne účely sú schopné poskytnúť presné určenie cieľa pre akýkoľvek, aj ten najpropagovanejší spôsob útoku, a to za každého počasia a v akejkoľvek výške.“

 

img

 

Lukašenko zdôraznil, že Bielorusko je jedným zo svetových lídrov v oblasti elektronického boja, veľa sa urobilo aj vo výrobe bieloruskej inteligentnej bezpilotnej techniky. Podľa neho však aj v rezorte obrany stále pretrváva závislosť od importovaných komponentov. Lukašenko poukázal na to, že na pozadí hybridnej konfrontácie je dôležité dať nový impulz rozvoju mikroelektronického priemyslu.

 

„Politický tlak a obchodné vojny prerástli do hybridnej konfrontácie. Každý deň musíme bojovať za suverenitu a bezpečnosť krajiny,“ poznamenal prezident. „A súbežne budovať kompetencie, pretože sa môžeme plne spoľahnúť len na seba a spriatelené krajiny, ako je Rusko.“ Podľa neho je na tomto pozadí dať nový impulz rozvoju mikroelektronického priemyslu dôležitejšie ako kedykoľvek predtým.

 

img

 

Hlava štátu pripomenula, že pred rozpadom ZSSR bola bieloruská mikroelektronika porovnateľná s výrobkami spoločností, ktoré dnes dominujú svetovému trhu. „Bielorusko však ani dnes nestratilo svoje vedúce postavenie vo svete v mnohých oblastiach high-tech výroby, no v mnohých oblastiach výrazne zaostávame,“ povedal Lukašenko.

 

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14900841



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies