Lukašenko adresoval Moskve ostré varovanie

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:18 • 2 min
Lukašenko adresoval Moskve ostré varovanie

MINSK - V ekonomickej aliancii vedenej Ruskom sa objavili nové trhliny, keď dnes bieloruský prezident Alexander Lukašenko varoval, že jeho krajina si možno zvolí odchod z nej.

slovakia

left justify in out

Lukašenko tiež ostro upozornil Moskvu, že Bielorusko s desiatimi miliónmi obyvateľov nikdy nebude súčasťou "ruského sveta". Tento termín začal používať Kremeľ a vyjadruje jeho nádeje, že bývalé sovietske republiky pritiahne bližšie do sféry svojho vplyvu.
      

Lukašenko, ktorý je pri moci už od roku 1994, sa spolieha na ruskú ekonomickú pomoc a politickú podporu, ale reaguje podráždene na pokusy Moskvy viac ovládnuť bieloruský majetok. Minulý mesiac Lukašenko obvinil Moskvu z poškodzovania bieloruských ekonomických záujmov, keď zaviedla opatrenia na obmedzenie exportu do Ruska. Podľa Lukašenka tým Moskva porušila pravidlá Eurázijskej ekonomickej únie - zoskupenia, ktoré združuje Rusko, Bielorusko, Kazachstan, Arménsko a Kirgizsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies