Lukáš Vaculík: Už sa dá veľmi dobre uživiť aj samotným divadlom

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 13:49 • 2 min
Lukáš Vaculík: Už sa dá veľmi dobre uživiť aj samotným divadlom

BRATISLAVA - Český herec Lukáš Vaculík odjakživa vnímal čaro divadla. Kedysi bol síce nútený pre zárobok brať popri divadle aj kšefty v seriáloch, doba sa však podľa neho zmenila a účinkovaním v divadelných hrách sa dá celkom pekne uživiť.

slovakia

left justify in out

„Kedysi bývala doba, že sme všetci hrali v divadlách a popritom sme točili, aby sme si privyrobili na nejaký ten nadštandard, aby sme si mohli kúpiť, ja neviem, televíziu alebo auto a teraz sa tá doba otočila. Už sa dá veľmi dobre uživiť aj samotným divadlom. Pokiaľ človek nie je úplne nenažraný, tak sa s tým dá naozaj vyjsť,“ poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA.


Známeho interpreta však mrzí, že mnoho mladých hercov dnes uprednostňuje účinkovanie v seriáloch pred angažmánom v divadle. „Paradoxne prichádza doba, keď mladí herci hrajú v rôznych seriáloch, v ktorých to nikam nerastie, len sa tam točí diel za dielom ako v továrni a oni tam časom necítia žiadny progres,“ uviedol Vaculík. „Mnohí z nich, keď to zažijú, plížia sa potom sami do divadla a chcú si zažiť aj to skutočné herectvo. Divadlo je zároveň už o niečom inom ako kedysi. Tým, že zmizla cenzúra, tak si vlastne dnes môžete nájsť na nete text, aký chcete a ktorý vás bude baviť, môžete osloviť režiséra, ktorému dôverujete alebo s ktorým si hovoríte, že by vás bavilo robiť, môžete osloviť kolegov, s ktorými vás bude baviť robiť, dajú sa na to zohnať peniaze a môžete si zahrať niečo, čo vás naozaj rajcuje. Nie je to ako keď sa kedysi vyvesila nová hra a obsadenie a hovorili ste si, ty vole ja tam zas hrám toto, to ma vôbec nebude baviť, ale čo už, musím... Dnes to už tak nie je. Narástla síce konkurencia, ale i škála ponúk je dnes omnoho rozvinutejšia,“ podotkol 53-ročný rodák z Prahy, ktorého môžu v súčasnosti fanúšikovia a fanúšičky vidieť napríklad v Brne v muzikálovej šou Děti Ráje.


Ako priznal, spočiatku sa tvorcovi muzikálu Sagvanovi Tofimu smial. „Ja som si zo Sagvana robil spočiatku srandu, že to predsa dokáže každý idiot, vziať Davidovky, na ktoré každý príde a napísať k tomu nejaký blbučký príbeh a on sa mi potom smial na oplátku tiež, keď to zrazu zafungovalo a začali na nás chodiť davy ľudí. Viacerí tvorcovia sa pokúšali o muzikál na hudbu Michala Davida a hralo sa to trebárs len mesiac. Ono to nie je v tom, že vezmete pesničky Beatles a napíšete k tomu nejakú blbosť a budete to hrať dvadsať rokov, je to v niečom inom a to niečo sa Sagvanovi evidentne podarilo do toho muzikálu vložiť,“ uzavrel Vaculík.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies