Lukáš Parízek sa stretol s prvým námestníkom ministra zahraničných vecí Ruskej federácie, Vladimírom Titovom

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 10:10 • 2 min
Lukáš Parízek sa stretol s prvým námestníkom ministra zahraničných vecí Ruskej federácie, Vladimírom Titovom

MOSKVA - Prvý námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Vladimir Titov prerokoval so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky, Lukášom Parízkom, problém konfliktu na Ukrajine, situáciu v Sýrii a na Kórejskom polostrove, rovnako ako aj otázky vzťahov medzi Ruskom a USA, EÚ a NATO, informovalo MZV RF na svojej webstránke.

slovakia

left justify in out

"Diskutovali sme o problematike ukrajinského vnútorného konfliktu, o situácii v Sýrii a na Kórejskom polostrove, a taktiež o problematike vzťahov Ruska s vyhliadkami na spoluprácu s USA, EÚ a NATO počas nadchádzajúceho roka 2019 v rámci slovenského predsedníctva v OBSE," píše sa vo vyhlásení.

 

Účastníci stretnutia diskutovali aj o otázkach bilaterálnej spolupráce. Diplomati vyzdvihli konštruktívny charakter rusko-slovenských vzťahov a potvrdili vyhliadky pre ich rozvoj v oblastiach spoločného záujmu.

 

"Bol odsúhlasený plán ministerských konzultácií na roky 2019-2020. S cieľom konsolidovať pozitívnu dynamiku obchodných a hospodárskych väzieb bolo dohodnuté usporiadanie na Slovensku 19. zasadnutia Medzivládnej komisie pre hospodársku, vedeckú a technickú spoluprácu do konca tohto roka, rovnako ako aj usporiadanie ďalšieho zasadnutia Rusko-slovenskej podnikateľskej rady, " uvádza sa vo vyhlásení.

 

Lukáš Parizek tiež priniesol dokument o ratifikácii Slovenskom protokolu o zmene a doplnení dohody o založení Medzinárodnej investičnej banky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies