Lukáš Kimlička počúva vianočnú hudbu aj pri šití

NETKY.SK • 23 December 2015, 15:46 • 2 min
Lukáš Kimlička počúva vianočnú hudbu aj pri šití

BRATISLAVA - Dizajnér, fotograf a stylista Lukáš Kimlička má pred Vianocami práce vyše hlavy, medzi rôznymi projektmi si však nájde čas na vychutnávanie sviatočnej atmosféry.

slovakia

left justify in out

„Ja mám hrozne rád tú atmosféru a vianočnú náladu. Doma mám vianočné svetielka rozvešané po byte celý rok a hrozne sa z toho teším,“ povedal návrhár, ktorý si vianočné pesničky púšťal i pri šití plesových šiat, ktoré nedávno predstavil na špeciálnej prehliadke plesových rób v Bratislave. Modelka a Miss Slovensko 2012 Kristína Krajčírová, pre ktorú spoločenské šaty tvoril, bola tento rok dokonca i jeho nečakaným Mikulášom. „To bol jediný Mikuláš, ktorého som dostal a veľmi som sa z neho potešil, keďže som aj zabudol, že nejaký Mikuláš bol,“ prezradil Kimlička s úsmevom.


Okrem hudby či výzdoby si mladý dizajnér užíva advent i na vianočných trhoch, i keď tie bratislavské mu príliš nevoňajú. „Chodím na trhy, bol som v Prahe alebo vo Viedni, kde to pre mňa má svoje čaro a atmosféru. Strašne nemám rád bratislavské trhy, pretože všade vo svete tie trhy voňajú, iba v Bratislave smrdia. Tam sa mi to až tak nepáči, nemá to takú atmosféru, akú by to malo mať," vysvetlil Kimlička. Veľa predvianočného oddychu však návrhár nestihne, keďže má počas decembra plné ruky práce s prípravami na plesovú sezónu. „Všetku ostatnú robotu si kvôli plesom odsúvam na neskôr, takže sa mi to tam znova nakopí. Stále som v jednom kole, vždy si hovorím, že si idem spraviť nejaké voľno, ale to sa nedá. Na druhej strane som si už asi zvykol na takéto tempo a beriem to tak, ako to je,“ uviedol dizajnér a fotograf, ktorý si aj počas Vianoc oddýchne zrejme len dva dni, aby stihol dokončiť plesové róby pre zákazníčky i fotografie. „Ja si málokedy spravím voľno. Keď sa ma opýtajú, ako relaxujem, tak oddychujem za šijacím strojom. Tá práca je moje hobby. Občas je to síce na nervy, ale som rád, že to robím,“ dodal.


Vianočné sviatky si Lukáš užije s celou rodinou v Starej Turej. „Na Vianoce idem k našim, na Starú Turú, odkiaľ pochádzam. Tam som vyrastal. Takže budeme všetci - ja, mama, otec a brat doma,“ povedal. Na sviatočnom stole u nich nesmú chýbať tradičné dobroty. „Klasicky máme kapra, ja ho však nejem, tak si dám filé; zemiakový šalát, kapustnicu a všetci sedíme za jedným stolom. Potom mama akože ide na toaletu, ale naozaj ide vytiahnuť darčeky. My sme potom všetci prekvapení, kde sa to tam vzalo... Tak to poznám od detstva a robíme to dodnes,“ zasmial sa návrhár. U Kimličkovcov na Vianoce nechýbajú ani sviatočné zvyky a tradície ako hádzanie orechov do kútov pre šťastie či krájanie jablka.


S darčekmi sa tento rok Lukáš poponáhľal, aby sa vyhol predvianočnému zhonu a stresu. „Darčeky som tento rok nakúpil v predstihu celkom rýchlo. Dokonca aj neplánovane, keď som niečo pekné uvidel. Tento rok teda asi prvýkrát po dlhej dobe mám darčeky nakúpené, už mi chýbajú iba nejaké drobnosti. Viem, že už nemusím stresovať a hľadať ešte niečo dvadsiateho štvrtého na benzínke,“ uzavrel obľúbený dizajnér.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies